Sinisten Maria Lohela joutuu jättämään puhemiehen paikan

Entinen perussuomalaisten, nykyinen sinisten kansanedustaja Maria Lohela joutuu jättämään puhemiehen pestin. Syyksi on ilmoitettu se että joissakin valtiovarainvaliokunnan jaostoissa on oppositioenemmistö. Eduskunnan puhemiehen paikka on preinteisesti annettu eduskunnan toiseksi suurimmalle ryhmälle ja myöskin tämä tukee päätöstä, sillä siniset eivät enää perussuomalaisista erkaantumisensa jälkeen tätä perinteen edellyttämää ehtoa täytä.

Vahvimmin puhemiehen viittaa on aseteltu pisimpään eduskunnassa istuneen Ilkka Kanervan harteille. Kanervalla on massiivisen kansanedustajakokemuksensa lisäksi taustaa neljän eri ministerin pallilta.

Joidenkin tietojen mukaan pääministeri Juha Sipilä olisi luvannut sinisille kaikkien perussuomalaisten ministeripaikkojen lisäksi myös puhemiehen paikan ja tämä saattaa aiheuttaa ylimääräistä kitkaa neuvotteluihin ja jopa hallituksen toimintaan.

Lähde: TEIS

 

2 thoughts on “Sinisten Maria Lohela joutuu jättämään puhemiehen paikan

 • 27.9.2017 at 11:25
  Permalink

  Kas kummaa. Juha sekoaa jo omaan näppäryyteensä. Että se on tyhmä mies.

  Reply
 • 28.12.2017 at 03:48
  Permalink

  Sitä sai mitä Soini tilasi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.