Kiina sulkee Pohjois-Korealaiset yritykset maassa

Kiinan valtio on tänään ilmoittanut Pohjois-Korealaisten yritysten sulkemisesta ja maiden välisten yhteistyöhankkeiden ja liikekumppanuuksien lopettamisesta. YK:n 11.9.2017 hyväksymien uusien pakotteiden mukaisesti taloudellinen yhteistyö YK:n jäsenmaiden ja Pohjois-Korean kanssa tulee tietyillä aloilla loppua 120 päivän kuluessa päätöksestä. Kiinassa on runsaasti esimerkiksi Pohjois-Korealaisia siirtolaistyöntekijöitä ja ravintoloita. Näillä on suuri merkitys ulkomaisen valuutan virrassa Pohjois-Koreaan.

Kiina on yksi YK:n turvallisuusneuvoston viidestä pysyvästä jäsenestä omaten siten veto-oikeuden päätöksiin. Pohjois-Korean pitkäaikainen suojelija ja diplomaattinen ”isoveli” jätti kuitenkin veto-oikeutensa käyttämättä ilmaisten turhautumisensa Kim-Jong Unin hallintoon.

Huolimatta siitä että Kiina hyväksyi YK:n pakoitteet, ei se tahdo aiheuttaa liian suurta ahdinkoa Pohjois-Korealle peläten Kiina-mielisen Kimin hallinnon kaatumista. Kiina toimittaa maahan suurimman osan sen tarvitsemasta energiantuotantomateriaalista, kuten esimerkiksi kaasua ja hiiltä. Jo syyskuun alussa Kiina kielsi hiilen, rauta- ja lyijy-malmin sekä merenelävien tuonnin Pohjois-Koreasta Kiinaan.

Lähde: AP

2 thoughts on “Kiina sulkee Pohjois-Korealaiset yritykset maassa

  • 29.9.2017 at 05:52
    Permalink

    No nyt pohjois-korean vatipää uhkaa sitten kiinaa ydinpommillaan.

    Reply
  • 29.9.2017 at 07:16
    Permalink

    IMF ja kabaali alisti Kiinan osaksi (toistaiseksi) pehmeää resurssisotaa?

    Ehkä Kiina ei halua taas uutta ’kemian tehtaan’ räjähdystä?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.