Antennifirma kärähti: Hyvin epäeettistä ja harhaanjohtavaa mainontaa

Facebookissa on pitkään pyörinyt mainos, missä mainostetaan antennia joka ohittaa kaikki kanavapakettien maksut ja voit katsella ilmaiseksi mitä haluat?

Nykysuomi ei ota kantaa antennin toimivuuteen, tuote voi olla toimiva tai täysi susi. Sen jokainen halukas voi testata itse.

Juttu kertoo siitä kuinka antennia Suomessa sosiaalisessa mediassa mainostetaan.

Mainosta on isolla rahalla laitettu pyörimään Facebookkiin. Mainos on pyörinyt jo kuukausia, eikä sitä voi olla näkemättä. Kuinka tuotetta sitten suositellaan?

Mainoksen kommenteissa on paljon keskustelua tuotteesta, kuten myös Tanja Hartonen-Pulkka nimisen naisen kommetti tuotteesta.

Oudon asiasta tekee sen ettei Tanja Hartonen-Pulkka nimisiä ihmisiä ole Suomessa kun 1 kpl.

Tavoitimme Tanjan kommentoimaan asiaa ja todellakaan suomessa ei samannimisiä ole kun yksi ja Tanja itse ei ole kommentoinut tuotteeseen ikinä mitään.

Tanja kertoo yhden hänen tuttunsa tilanneen tuotteen juuri tanjan kommentin takia, mitä tanja ei ole itse kommentoinut.

Kuinka tanja sai tietää kommenteistaan?

Minulle on useampi ystävä laittanut viestiä, että minun nimelläni kirjoitetaan komentteja. Ystävät ovat tajunneet etten se ole minä.

Minä en ole kysellyt mitään tuon laitteen takia missään ja kuva mikä on minun nimeni kohdalla on vielä kaiken lisäksi joku muu.

Siinä on mm. L***** Markkukin kommentoimassa, ja hänkään ei itse oikeasti kommentoi siinä ja on myös nimeltään ainoa laatuaan.

Tanja on todella suivaantunut siitä kuinka hänen nimeään käytetään hyväksi, Facebook palveluun on helppo luoda valeprofiileja, miksi valitsevat nimen mitä on yksi Suomessa? 

Laittaisivat nyt edes yleisiä nimiä feikkikommentointiin, niin kukaan ei voisi yhdistää ketään niihin. Minua kun ei ole kuin yksi. Koen, että nimeäni käytetän hyväksi, joku voi oikeasti tilata tuotteen, kun minäkin olen muka kiinnostunut.

Ongelmaksi on nyt ilmennyt se, ettei Tanja saa nimeään pois tuotteen keskusteluista ja tottakai Tanjan tutut tietävät ettei muita samannimisiä ole olemassa ja luottavat siihen kommenttiin, kun nimen näkevät tuotemainoksen alla. Eikä tämä tuote ole ainoa laatuaan, missä nimeä käytetään.

Olen saanut useamman ilmoituksen. Kerran olin saman sivuston jossain muussa tuotteessakin. Se oli niitä pikkuhelikoptereita, millä kuvataan.

Epäeettinen mainonta ilmeisesti toimii, koska Tanja on saanut viestin tutultaan tuotteen tilauksesta.

Yksi mies tilasi ilmeisesti laitteen. Saas nähdä, laittoi minulle viestiä, ”kun kerran minäkin suosittelen.”

Kaikki ei ole siis niin miten asiat ja kommentit näkyvät ulospäin. Mainosten suhteen siis kannattaa käyttää harkintaa ja tutkia taustoja tuotteen myyjästä kunnolla. Tuotteen mainokseen pääsee tästä.

2 thoughts on “Antennifirma kärähti: Hyvin epäeettistä ja harhaanjohtavaa mainontaa

  • 1.10.2017 at 21:23
    Permalink

    Kyllä Nykysuomi voisi ihan rehellisesti ottaa kantaa myös itse tuotteeseen, joka on niin kusetusta kun vain voi olla. Tosin en usko, että näin aivottomaan huijaukseen putoaa kukaan, mutta periaatteesta. On vähän jotenkin teennäistä puhua vain epäeettisestä mainonnasta tapauksessa, jossa itse tuotekin on täysiverinen huijaus. Voisitte kantaa vähän rehellisen median vastuuta.

    Reply
  • 2.10.2017 at 10:55
    Permalink

    Ja ne kommentit mitä siellä on ei ole edes oikeata facebook dialogia vaan samaa käsinkirjoitettua kuraa kuten muukin sivu.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.