Poliisin tiedote: Nuorten joukkotappelusta Tampereelta

Sisä-Suomen poliisi Tampereella tutkii viime keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtunutta joukkotappelua. Kaksi toisilleen tuttua joukkiota kohtasi ennalta sovitun mukaisesti Särkänniemen pysäköintialueella ja kävi toistensa kimppuun. Väkivaltaa harjoitettiin järjettömästi ja sekopäisinä niin, että nyt poliisin tutkittavana on kaksi tapon yritystä, törkeä pahoinpitely, ryöstö, pahoinpitelyitä sekä oheisrikoksina huumausainerikoksia, rattijuopumus ja vielä vangin karkaaminenkin.

Suurin osa osallistujista on 1998 – 2000 luvulla syntyneitä nuoria miehiä ja naisia. Yksi puukotuksen uhreista on Pirkanmaalainen vuonna 1978 syntynyt mies, joka sai puukosta yläselkäänsä. Toinen puukotuksen uhri on myös paikallisia ja hän on syntynyt vuonna 2000. Hän sai useita vammoja eri puolille kehoa, yksi niistä oli erityisen hengenvaarallinen. Puukkoa käytellyt nuori mies on vielä alaikäinen. Hän on syntynyt vuonna 2000.

Yhteenotto kesti noin puolituntia ja välillä paikkaa vaihdeltiin. Muita tekovälineitä olivat kaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipatukat perinteisten nyrkkien ja jalkojen lisäksi. Myös ns. jeesusteippi näytteli osaansa riehumisessa. Todellista motiivia ei poliisille ole kerrottu ja muutenkin vaiteliaisuus oli aluksi varsin yhtenäistä. Poliisi otti taphtumiin liittyen kiinni seitsemän henkilöä – kolme naista ja neljä miestä. He olivat kaikki hetken myös pidätettyinä ilmeisen vaikeuttamisvaaran vuoksi.

Pirkanmaan käräoikeus on perjantaina määrännyt vuonna 2000 syntyneen epäillyn vangittavaksi epäiltynä kahdesta tapon yrityksestä ja ryöstöstä. Asiasta ei ole voitu aiemmin tiedottaa, koska tapahtumien kulun selvittely venyi mm. kuultavien sekavuudesta ja asenteesta johtuen. Asennetta kuvanneen hyvin se, että tapahtumia tutkivia poliiseja on useaan otteeseen uhkailtu väkivallalla Se ei enää kuulustelu- ja asioiden selvittelyvaiheessa ole kovin tavallista.

Lähde: Poliisi

One thought on “Poliisin tiedote: Nuorten joukkotappelusta Tampereelta

  • 1.10.2017 at 16:40
    Permalink

    Aika sekopäiseksi on meno mennyt. Isommat kaupungit alkavat muistuttaa lähi-idän alueita. Ja hullummaksi taitaa mennä. Onneksi on tullut valittua aikanaan pieni maalaiskaupunki asuinpaikakseen ja siellä aion myös viettää loppuelämäni jota onneksi ei paljon ole enää jäljellä, iän puolesta. Mitähän meno on 50 vuoden päästä. Minkä takia Eurooppa pilataan, onko sodista jo liian pitkä aika. Näen Euroopan tulevaisuuden melko surkeana.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.