Alustavat tulokset Katalonian vaaleista kertovat tylyä kieltä

Hieman yli kaksi miljoonaa katalonialaista pääsivät poliisin ja Espanjan valtion muista toimista huolimatta äänestämään Katalonian itsenäisyydestä. Alueella asuu noin 5,34 miljoonaa äänestysoikeuden omaavaa, joten äänestysinto jäi odotettua alhaisemmaksi. Pääsyyllisenä tähän lienevät laajat mellakat, poliisiväkivallan pelko ja äänestyspaikoille tehdyt massiiviset ratsiat joissa poliisi takavarikoi äänestyslipukkeita.

Äänestystulos näyttäisi murskaavalta. Siitäkin huolimatta että poliisi takavarikoi ja esti äänestämästä jopa 770 000 ääntä, yli kaksi miljoonaa äänestäjää äänesti ”kyllä”. Tarkka ”kyllä” äänten määrä oli alustavan ääntenlaskun mukaan 2 020 144 ja ”Ei” äänten 176 565. Äänestystuloksen perusteella Katalonia ilmoittanee itsenäistymisestään lähipäivinä jahka ääntenlasku saadaan virallisesti valmiiksi.

Katalonian varapresidentti Oriol Junqueras ihmetteli Espanjan valtion toimia sanoen ”Millainen demokratia varastaa äänestyslipukkeita?” ja kertoi äänestystuloksen merkitsevän paikalliselle parlamentille annettua mandaattia itsenäisyysjulistuksen tekemiseen.

-”Katalonia on voittanut itselleen oikeuden olla itsenäinen tasavalta jos parlamentti niin päättää!”

Espanjan valtion edustaja Raul Romevan mukaan äänestyksen tukahduttaminen on täysin Espanjan valtion ja tähän tarkoitukseen paikalle tuotujen poliisivoimien syytä.

-”Toisella puolella oli mukanaan väkivalta ja häpeä kun taas toisella puolella oli demokratia ja arvokkuus.”

800-900 ihmistä loukkaantui poliisiväkivallan uhrina ja 33 poliisia on saanut hoitoa levottomuuksissa tulleisiin vammoihin.

Espanjan pääministeri Mariana Rajoy kertoi ettei maassa ole tapahtunut minkäänlaista kansanäänestystä sillä hänen mukaansa ”Katalonialaiset noudattivat lakia eivätkä osallistuneet äänestykseen valtion julistettua sen laittomaksi.”. Pääministeri kiitti poliisivoimia työnsä hoitamisesta. Maan sisäministerin mielestä poliisin voimankäyttö oli ”mittasuhteissa”.

Lähde: RT

2 thoughts on “Alustavat tulokset Katalonian vaaleista kertovat tylyä kieltä

  • 2.10.2017 at 09:09
    Permalink

    No niin. Maassa jossa on myynnissä yli 100 kokonaista autiota kylää, vauras pohjoinen haluaa erota köyhästä etelästä. Sama ajatus on ollut Italiassa jo vuosikymmeniä. Mutta Italialaiset ovat niin laiskoja etteivät ole saaneet mitään aikaan. Espanjalaiset saivat.

    Nyt sitten alkaa todellinen voimannäyttö. Kun Katalonia pistää mat rajansa pystyyn, tekee omat lait ja lakkaa maksamasta veroja etelään, niin nähtäväksi jää miten etelä sen ottaa. Veikkaan että edessä on verinen vuosikymmen veljien keskn. Vaikka todellinen uhka tulee ja vahvistaa kuristavaa otettaan koko aika muslimimaista. Muslimit tuhoavat molemmat valtiot. Siksi siihen pitäisi kiinnittää enemmän huomiota kuin taistella muutamasta eurosta. Varsinkin kun tiedetään miten korruptoitunutta ja sisäänpäin lämpiävää etelän politiikka on. Pohjoinen ei halua olla sitä enää tukemassa. Vaan haluaa Andorran kaltaisen veroparatiisin eurooppaan. Ja siihen sillä on mahdollisuudet.

    Reply
  • 2.10.2017 at 14:39
    Permalink

    Onneksi krimiläisillä oli sevastopolin sotilaat suojaamassa unkarin oligarkki juutalais fasisti juntalta.Olisi voinut käydä samalla tavalla ja sota olisi tullut.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.