Espanjan ja Katalonian poliisit toisiaan vastassa eilen (Video)

Katalonian paikalliset poliisivoimat, Mossos d´ Esquadra, ovat jo olleet yhteentörmäyksessä Espanjasta paikalle tuotettujen poliisien kanssa. Madrid oli lähettänyt jo ennen vaalipäivää Kataloniaan Guardia Civil:n osastoja. Eilisessä välikohtauksessa Barcelonassa nämä tehtäviltään samanlaiset mutta lojaliteetiltaan erisuuntaiset poliisivoimat olivat törmäyskurssilla.

 

Yhteenotot ovat tapahtuneet äänestyspaikoilla, joiden luona katalonialaiset poliisit ovat suojanneet vaalihuoneistossa käyviä siviilejjä espanjalaisten santarmien väkivallalta. Katalonialaiset ovat olleet myös aloitteellisia espanjalaisten virkaveljiensä torjumisessa.

Express tänään.

Mossos d´Esquadra perustettiin 1950-luvulla korvaamaan aiemman maaaseutupoliisin Esquadras de Paisanos-santarmiston, jonka tehtävät vastasivat yleisespanjalaista Guardia Civiliä. Mossokset korvasivat Kataloniassa sekä tavallisen poliisilaitoksen Policia Nationalin että Guardia Civilin vuodesta 1994 alkaen. Espanjalaisia poliiseja ei normaalisti toimi Katalonian alueella.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

One thought on “Espanjan ja Katalonian poliisit toisiaan vastassa eilen (Video)

  • 2.10.2017 at 14:54
    Permalink

    Saas nähdä milloin Suomessa ovat kiivaasti vastakkain toisella puolella €U-hallinnon alla POLPO + suvakit ja toisella puolella Suomen kansa. Alkaa tavallisten ihmisten v-käyrä nousta aika monella.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.