ISIS ilmoitti Ranskan terrori-iskun tekijän olleen heidän miehiään

ISIS-terroristijärjestö on ilmoittautunut Marseillen sunnuntaisen iskun tekijäksi. ISIS:n Armaq mediakanava kertoi miehen olleen ”Islamilaisen valtion soturi” ja että isku oli kohdistettu sitä vastaan taistelevaan koalitioon. Ranska kuuluu Yhdysvaltojen johtamaan koalitioon joka taistelee ISIS:a vastaan Irakissa ja Syyriassa.

Marseillen poliisin mukaan iskun tekijällä ei ollut muassaan minkäänlaista henkilöllisyystodistusta kun taas Ranskan sisäministeri Gérard Collomb sanoi hyökkääjällä olleen useita henkilöllisyyksiä.

St. Charlesin asemalla tapahtuneessa iskussa surmansa sai kaksi naista. Tekijä viilsi toisen naisen kurkun auki ja puukotti toista vartaloon. Poliisi ampui tekijän paikan päällä.

Collomb kiitti paikallisia poliiseja näiden toiminnasta.

-”Jälleen mittaamme joukkojemme sitoutumista ja uskollisuutta. Kunnioitan heitä suuresti”

Viimeksi syyskuussa samaisella asemalla joutui iskun uhriksi neljä Yhdysvaltalaisopiskelijaa hyökkääjän heitettyä happoa näiden päälle. Poliisi ei epäile terrorismilla olevan osuutta tähän iskuun. Teosta epäillään 41 vuotiasta naista jolal tiedetään olevan mielenterveysongelmia. Nainen on saatettu pakkohoitoon.

Lähde: CNN

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.