Kissantappajasta tehty adressi poistettiin loukkaavana

Kissantappajasta Nettiadressin tehnyt Elisa Kissa-Öberg on blogissaan ihmetellyt adressin poistoa. Elisa olisi lähettänyt adressin ylelle, kun kaikki päätökset olisi olleet valmiina, mutta nyt ei ole mitään lähetettävää. Adressi oli kerännyt jo reilusti yli 5000 nimeä.

Julkaisemme Elisan blogin sellaisenaan:

Ylen toimitusjohtaja Lauri Kiviselle sekä henkilöstöjohtaja Teijo Valtaselle

Arvoisat vastaanottajat,

Oletan että ette ole voineet olla kuulematta Ylen ääniteknikon ja teknisten pääluottamusmiehen Ville Halmesmäen kissantappo-harrastuksesta. Hän on omien facebook-kirjoitustensa mukaan tappanut kissoja jo vuosia (ensimmäinen näkemäni merkintä vuodelta 2010). Julkisuuteen Halmesmäki pääsi asian tiimoilta viime viikolla julkaistuaan kuvan kahdesta tapetusta kissasta ja koiristaan facebookin Saksanseisojat-ryhmässä.

Tämän jälkeen Iltalehti ja Nykysuomi tekivät jutut tapauksista. Iltalehden mukaan molemmat nyt ammutut kissat olivat lemmikkejä ja erityisesti perheen pienimmät kaipasivat lemmikkejään. Toiselle kissalle oli tehty myös kallis operaatio äskettäin.

Ville Halmesmäen metsästysseura OMH, jonka puheenjohtaja hän on sekä Suomen Metsästäjäliitto ovat tuominneet Halmesmäen teon. Lisäksi liitoista on illmoitettu, että siellä kokoonnutaan alkuviikosta tekemään päätöksiä Halmesmäen suhteen.

Keräsin adressin ”Kissantappajalle potkut ylestä”, johon tuli 2-3 päivässä 5127 allekirjoitusta. Aikomukseni oli lähettää adressi Yleen sen jälkeen kun OMH:n ja Suomen Metsästäjäliiton päätökset on julkistettu.

Aloitin adressin 29.9.2017 ja se on poistettu joko 1. tai 2.10. Adressissa oli monia hyviä kommentteja, jotka ovat sen myötä kadonneet.

Omalla sivullani adresssit.comissa on tiedote: ”Ylläpito on poistanut tämän adressin. Syy: olemme vastuussa käyttäjiemme julkaisemasta sisällöstä. Olemme arvioineet tämän adressin sisältävän lainvastaista sisältöä. Lakipykälät: Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen ja Kunnianloukkaus.”

Voitte itse arvioida kuinka ”rikollista” adressin sisältö on. Rikoshan ei kuulu yksityiselämän piiriin.Tässä adressin teksti:
 

”Ville Halmesmäki julkaisi tällä viikolla facebookin saksanseisoja-ryhmässä kuvan, joka herätti someraivon. Etualalla ovat Halmesmäen omat koirat ja taka-alalla kaksi kuollutta kissaa.

Lisänä teksti ”jo loppui perhesuunnittelu. Basko, Honkahovin Sturm, rupiaa olemahan koira. Ja fransmannille opetusta.”

Iltalehdessä kerrottiin pari päivää myöhemmin, että kissat olivat olleet lemmikkikissoja eivätkä villikissoja, kuten Halmesmäen ystävät olivat yrittäneet väittää.

Kissojen tappamisesta on tehty rikosilmoitus.

Ylen vastaukset asiassa eivät herätä luottamusta siihen, että firmassa olisi nollatoleranssi eläinrääkkäystä kohtaan. Ensin ylen tiedotuksesta sanottiin, että Halmesmäki ”ei tällä hetkellä ole ylessä töissä”. Yhdellä puhelinsoitolla varmistui, että Halmesmäellä on edelleen ylessä puhelinnumero. Tiedotuksessa sitten korjattiin, että Halmesmäki on edelleen työsuhteessa yleen.

Koska Yle toimii verorahoilla, me veronmaksajat vaadimme, että ääniteknikko Ville Halmesmäki erotetaan heti ylen palveluksesta.”
 
Yle on julkaissut asiasta ympäripyöreän tiedotteen, jossa lähinnä harmitellaan Halmesmäen some-käyttäytymistä vapaa-ajallaan. Halmesmäki on huvikseen tappanut lemmikkieläimiä! Asiasta on tehty rikosilmoitus. – Tämäkö katsotaan Ylessä vähäisemmäksi rikokseksi kuin se että hän jäi kiinni itse teosta?

Ville Halmesmäen metsästysseura OMH:n tiedotetta pidän jossain määrin tekopyhänä,  koska metsästyskaverien on täytynyt tietää puheenjohtajansa taipumuksista. Jotkut heistä ovat jopa lähettäneet huvittuneita kommentteja Halmesmäen kertomuksiin kissojen tappamisista. Kari Saari ei kuitenkaan ole Halmesmäen facebook-kaveri, mutta on erittäin vaikea uskoa ettei hän olisi kuullut jo aikaisemmin näistä.

5127 allekirjoittajan (mukaan lukien itseni) puolesta.

Blogin lukijoille: tämän adressin voi edelleen allekirjoittaa:

https://www.thepetitionsite.com/takeaction/631/858/774/

6 thoughts on “Kissantappajasta tehty adressi poistettiin loukkaavana

  • 2.10.2017 at 19:36
    Permalink

    Halmesmäki sopii yleisradioon sillä onhan kyseisessä pakkoveroilla ylläpidetyssä laitoksessa mm. spirinistejä, alkoholisteja, äärivassareita, loppuun luukutettuja pornonäyttelijöitä ym. saastaa. Eläinrääkkääjä mielipuoli sopii siis ylen agendaan varsin mainiosti.

    Reply
    • 3.10.2017 at 07:14
      Permalink

      Vaikuttaa olevan hieman kierotunut yksilö joita metsästäjissä ikävä kyllä on. Pilaavat kaikkien metsästäjien maineen koska suurin osa on tavallisia heppuja ja naisia.Tunnen erään asehullun metsästäjän, saman ikäisen kuin itse olen. Muistan kun kävin armeijaa ja tuli samalle junalle kerran kun lähdin lomilta kasarmille päin. Kyselin kuulumisia ja kertoi olevansa ”armeijassa” jossain toisella suunnalla (en muista paikkakuntaa) ja ihmettelin että onkos sielläkin varuskunta. No oli siviilipalveluksessa kun oli helluntalainen ja asekieltätyjä. Pojalla oli jo siihen aikaan monia metsästysaseita. Että se siitä asekieltäytyjästä.

      Reply
  • 4.10.2017 at 01:06
    Permalink

    Kuka tahansa muu, kuin ääri suvakki kiihkoilija Elisa Kissa-Öberg puhemiehenä harkitsisin. Kun Elisa mukana julkaistaan valheita, väärennöksiä ja törkyä TAHALLAAN sensaation hakuisesti.

    Mikäköhän tässäkin on totuus loppujenlopuksi. Kuitenkin Suomen tunnetuin nettihäirikkö, Tukiaisten usein verrattu Elisa Kissa-Öberg

    Reply
    • 17.12.2018 at 02:38
      Permalink

      Tuo itse on laittanut facebookiinsa kymmeniä kissantappotarinoita ja ne löytyvät sieltä edelleen, ainakin suurin osa, eli totta se on, jos mies ei itse valehtele.

      Reply
      • 6.5.2020 at 16:29
        Permalink

        Mies on kyllä kova valehtelemaan. Keksi viikon päästä tapahtumasta, ettei hänellä ollut edes asetta mukana. Kilometrin etäisyys kissojen kodeista muuttui kahdeksi saman viikon aikana. Tonnin leikkaus jalkaan lienee sen verran iso, ettei kissa oikeasti voinut olla kaukana pihastaan, ellei jopa portailla, mistä mies lupaa facessaan noutaa viidelläsataa naapurin norjalaisen metsäkissan sinun portaillesi. Jutut siis mitä sattuu.

        Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.