Esko Riihelä on kuollut

0

Liikennetoimittaja Esko Riihelä on kuollut pitkäaikaiseen sairauteen 78-vuotiaana eilen aamulla.

Esko Riihelä oli liikenneohjelmistaan tunnettu radiotoimittaja, joka jäi eläkkeelle Yleisradiosta 1. joulukuuta 2002, mutta jatkoi edelleen toimittajan työtä vapaana toimittajana. Hän muun muassa vastasi lukijoiden liikennekysymyksiin Iltalehden Kysy Eskolta -palstalla.

Riihelä aloitti liikenneohjelmien teon vuonna 1969, kun Yleisradio aloitti liikenteen ilmiöistä kertovan ohjelman. Ohjelmaa tekemässä oli edustajia Yleisradion lisäksi poliisista, liikenneministeriöstä, Autoliitosta ja Liikenneturvasta. Riihelä voitti parhaan radioesiintyjän Telviksen seitsemän kertaa. Vuosina 1970–1974 Riihelä soitti myös DJ Eemuna levyjä Helsingin Tavastialla kolmena iltana viikossa.

Riihelä istui Helsingin kaupunginvaltuustossa, jonne hän nousi varavaltuutetun paikalta keväällä 2005 Jussi Pajusen (kok.) siirryttyä kaupunginjohtajaksi. Riihelä oli myös Uudenmaan maakuntavaltuuston toinen varapuheenjohtaja.

Lähde: Wikipedia

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.