Katso video pidätyksestä: Saksasta ISIS-morsiameksi karannut Linda Wenzel odottaa kuolemantuomiota Irakissa – ”Tahdon vain palata kotiin”

Saksasta perheensä luota ISIS-morsiameksi karannut 16 vuotias Linda Wenzel pidätettiin Syyrian armeijan toimesta Mosulin valloituksen yhteydessä heinäkuussa.

Videolla näkyy silminnähden kärsivä ja hysteerinen teini-ikäinen, joka houkuteltiin matkalleen jordanialaisen Fateman toimesta Lindan kerrottua riidoista vanhempiensa kanssa. Fatema oli ”groomannut” Lindan terroristeille. Tšetšeenialainen jihadisti, Abu Usama al-Shishani kiinnostui tytöstä jo parin keskustelun jälkeen ja al-Shishani suostuttelikin tämän matkustamaan Turkkiin ja naimaan tämän.

Fatema oli jo aikaisemmin suostutellut Wenzelin kääntymään muslimiksi ja kun tuleva aviomies oli antanut tarvittavat neuvot Turkkiin pääsemiseksi, matka pääsi alkamaan.

Kun Linda Wenzel saapui määränpäähänsä, al-Shishani oli paennut Syyriaan ja pari vihittiin puhelimitse. Hän on kertonut ettei hänen aviomies-vainaansa koskaan puhunut ISIS-asioista kotona ja että hän oli vain piika miehelleen. Hän ei omien sanojensa mukaan ottanut osaa väkivaltaisuuksiin, toisin kuin Irakin valtio väittää.

Irakin pääministeri Haider al-Abadi kertoo että tyttö saatetaan tuomita kuolemaan ja ettei hänen alaikäisyydellään ole väliä terrorismirikoksissa jotka ovat johtaneet ihmisten kuolemaan. Irakin tiedustelujoukkojen mukaan Linda Wenzel työskenteli ISIS:n pelätyissä poliisivoimissa vahtimassa ”naisten siveellistä pukeutumista”. Mikäli sääntörikkomuksia ilmeni, syylliset ruoskittiin tai pahempaa…

Wenzeliä pidetään vangittuna Bagdadin lentokentällä vankilassa, jossa on usean muunkin maan jihadisti-morsiamia pidätettynä ISIS:n kanssa vehkeilystä.

Pidätyksensä jälkeen Linda puhkesi itkuun ja kertoi että tahtoo vain palata kotiin. Kotiinpaluu ei välttämättä ole aivan lähiaikoina mahdollista sillä kuolemantuomio ei ole ainoa mahdollisuus, myös pitkä vankeus saattaa odottaa Lindaa mikäli näyttöä hänen osallisuudestaan väkivaltaisuuksiin löytyy.

-”Tahdon vain päästä pois täältä. Päästä pois sodasta, pois aseiden luota, pois metelistä. Haluan vain mennä kotiin perheeni luo.”

Saksalaisviranomaiset ovat olleet yhteydessä Irakiin ”korkealla tasolla” ja vedonneet Lindan Saksaan palauttamisen puolesta. Vaikka Irak jättäisi syyttämättä  häntä rikoksista ja hän pääsisi palaamaan Saksaan, hänen kotimaansa terrorismilakien mukaan häntä saattaa odottaa sielläkin jopa kymmenen vuoden vankeustuomio.

Lähde: Dailymail

9 thoughts on “Katso video pidätyksestä: Saksasta ISIS-morsiameksi karannut Linda Wenzel odottaa kuolemantuomiota Irakissa – ”Tahdon vain palata kotiin”

  • 4.10.2017 at 22:20
    Permalink

    Opetus voisi olla että ei kannata veljeillä
    -[sensuroitu by Keijo Gaarisäde]- kanssa.

    Reply
  • 4.10.2017 at 22:23
    Permalink

    Ei mitään armoa. Naru kaulaan vaan.

    Reply
    • 5.10.2017 at 02:07
      Permalink

      Juurikin näin! Mitä kitisee, myöhästä on ja vittuako pyörii tuolla kun hullunmulkku mielisairaan perseessä.. Olis vissiin pitänyt miettiä parikertaa ennen lähtöö

      Reply
  • 4.10.2017 at 23:02
    Permalink

    Henki pois lumpulta ilman mitään mutinoita.

    Reply
  • 5.10.2017 at 00:14
    Permalink

    Ei mitään sääliä tuota kohtaan.

    Reply
  • 5.10.2017 at 02:07
    Permalink

    Nii kattokaa miten Saksassa toimittaisiin, ja suomessa isis palaajia hyysätään ohi asuntojonojen ja ihan kaiken, siis mielestäni kohtelu on kuin palkkio, tervetuloa kotiin sinua odottaa kaikki palvelut suomessa hopeatarjottimella.

    Reply
  • 5.10.2017 at 04:39
    Permalink

    Sitä saa mitä tilaa. Nirri pois vaan. Olihan toi jonkun kirjoituksen mukaan aiheuttanut toisille naisille kidutusta kait. Ei pidä myöntää paluuta.

    Reply
  • 5.10.2017 at 04:58
    Permalink

    Tätä voisi käyttää opetusfilminä ja opetuksena muille kahjoille. Ei mitään neuvotteluja, olkoon omillaan.

    Reply
  • 5.10.2017 at 06:33
    Permalink

    En usko että tuosta kasvaa koskaan yhteiskuntakelpoista ihmistä. Hän oli avoimesti vihamielinen eurooppalaiselle yhtesikunnalle ennen lähtöään ja tulee sitä olemaan lopun ikänsä. Tällaiset henkilöt kun ovat aina sitä mieltä että omat toimet ovat muiden syytä. Esim. ”En olisi lähtenyt jolleivat länsimaat olisi alistaneeet muslimeita”. On parempi että hän on nyt sielä missä haluaa olla. Ja kohtaa asiat sellaisina kun ne todellisessa maailmassa ovat.

    Mitenkäs siinä Hajyt-elokuvassa sanottiin:”Härmäläinen saa teherä mitä tahansa, mutta siähen kuuluu vastuu”.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.