Mitä tapahtuu hotellisaippuoille, kun kirjaudut ulos huoneesta?

Varmaan monikin on miettinyt mitä saippuoille tapahtuu, kun lähdet hotellista. Meneekö ne roskiin, vai jätetäänkö ne uusille asukkaille?

Yhdysvalloissa on laskettu miljoonan saippuan menevän roskiin joka ikinen päivä. Maailmanlaajuisesti roskiin lentää noin 5 miljoonaa saippuaa hotelleista.

Tähän ongelmaan keksi ratkaisun Shawn Seipler, joka perusti Clean the World organisaation. Yritys kerää tällä hetkellä 5000 hotellin muuten roskiin menevät saippuat ja sulattaa niistä uusia. Uusiosaippuat toimitetaan köyhiin maihin ja tarkoitus on auttaa niiden hygienia ongelmissa.

Projektiin osallistuu tällä hetkellä 20% Yhdysvaltojen hotelleista. Tarkoitus on laajentaa projekti maailmanlaajuiseksi.

Idea koko projektiin lähti siitä, kun Shawn istui hotellissa, pyöritteli saippuaa käsissään ja kysyi virkailijalta ”mitä näillä tehdään käytön jälkeen?” Vastaus oli, ”ne lentävät roskiin”. Ei mennyt aikaakaan, kun Shawn oli autotallissaan sulattamassa saippuaa muutaman ystävänsä kanssa.

Shawn Seiplerin kertomus organisaation perustamisesta:

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.