Poliisin kyky ylläpitää järjestystä ja turvallisuutta heikentynyt – Mies virtsaa poliisiauton päälle (video)

5

Perussuomalaisten kansanedustajat Tom Packalén ja Mika Raatikainen vaativat eduskunnalle jättämässään talousarvioaloitteessa 72 miljoonaa euroa lisää rahaa poliisin toimintamenoihin. Heidän mukaansa tällä keinolla varmistettaisiin, että poliisimiesten määrä saadaan nostettua 7850 poliisimieheen vuoteen 2023 mennessä.

Packalén ja Raatikainen korostavat tiedotteessaan, että Suomen poliisi tarvitsee pitkäjänteisen rahoitusratkaisun tuleville vuosille yhden vuoden kertaluontoisen kehystason noston sijaan. Tämä edesauttaisi pidemmän aikavälin toiminnan suunnittelua ja ennustettavuutta.

Lisäksi summaa olisi heidän mukaansa syytä tarkastella uudestaan tulevien vuosien talousarvioissa, jotta 7850 poliisin tasoon päästään vuoteen 2023 mennessä.

– 7850 poliisia on se Suomen poliisin minimitaso, jonka eduskunnan hallintovaliokunta on linjannut minimitasoksi jo vuosituhannen alussa. Poliisiresurssien ollessa jo pitkään liian alhaiset, poliisin kyky ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta on heikentynyt. On kestämätön tilanne, että Suomen koko ajan heikentyvässä turvallisuustilanteessa Suomessa on edelleen poliisien määrä Euroopan maiden häntäpäässä, perussuomalaisten kansanedustajat Packalén ja Raatikainen toteavat.

Poliisin yleisen uskottavuuden kerrotaan heikentyneen myös poliisijohtoon kohdistuvien rikosepäilyjen vuoksi. Reilu kuukausi sitten samana päivänä uutisoitiin, että useita entisiä ja nykyisiä korkea-arvoisia poliiseja epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tutkinnan kohteena ovat entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen entinen komentaja Jukka Riikonen sekä nykyinen komentaja Lasse Aapio. Aivan samaan aikaan tuli myös tieto valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen viralta pidättämisestä häneen kohdistuvan rikostutkinnan takia.

Packalén ja Raatikainen niin ikään muistuttavat, että vaikka poliisien lukumäärä saataisiinkin nostettua 7 850 poliisiin, silloinkin Suomessa olisi 100 000 asukasta kohti vain noin 141 poliisia, mikä on reilusti alle Euroopan maiden keskiarvon. Eurostatin vuoden 2015 tilastojen mukaan Euroopan maiden keskiarvo on Packalénin ja Raatikaisen tavoitteeseenkin verrattuna reilusti yli kaksinkertainen, eli 340 poliisia 100 000 asukasta kohti.

Hyvänä esimerkkinä poliisin vajaista resursseista voitaneen pitää YouTubeen eilen ilmestynyttä videota, jossa nuori mies avoimesti virtsaa ”natseina” pitämiensä poliisien auton päälle keskellä kirkasta päivää kenenkään estelemättä tai puuttumatta tilanteeseen.

Katso video mainoksen alapuolelta.

Lähteet: Verkkouutiset, Aamulehti, Eurostat, YouTube

5 KOMMENTIT

  1. Poliisin arvovalta kärsinyt, poliisin reaktio on koventaa otteita. Onko se narsismi vai liian toukat ohjakset ylhäältä mitkä estävät näkemästä omaa osuutta poliisin arvostuksen syöksykierteessä?

    Kun katsoo poliisin viimeaikaisia toimia ja yleistä linjaa mm matuasioissa, ei ole yllättävää että näin käy.

  2. Resursseja on aivan riittävästi. Kyttien jatkuva lisärahan pummaaminen alkaa vituttamaan -ottakaa rosvot kiinni ja pitäkää turpanne tukossa. Ni!

  3. Vähentäisivät ns. raha-automaattitoimintaa, eli normikansan kiusaamista ensin viidelläsadalla prosentilla niin varsinainen rikosten tutkiminen viisinkertaistuu. Palatkaamme asiaan vasta sen jälkeen!

  4. Poliisien arvostaminen ja kunnia heitä kohtaan on tippunut juurikin sen takia kun eivä’t uskalla tehdä mitään ulkomaalaisia kohtaan. Motittivat poliisit asuntoon, pitivät panttivankina. Esimerkkinä.

  5. Siirtäkää nuo ”vihapuheisiin varatut” rahat poliisityöhön, niin ei tarvitse mankua lisärahaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.