Espanjan kuningas Felipe VI tuomitsi Katalonian viranomaiset: ”He ovat asettaneet itsensä demokratian sääntöjen ulkopuolelle”

Espanjan kuninkaalla ei ole tapana ottaa kantaa asioihin, ainakaan odottamatta. Eilen kuningas Felipe VI kuitenkin piti yllättävän puheen jossa hän muunmuassa tuomitsi Katalonian viranomaiset sekä äänestystuloksen ja muistuttaa valtion voimia näiden velvollisuudesta huolehtia siitä että perustuslakia noudatetaan.

Katalonian itsenäisyysäänestys äityi väkivaltaiseksi kun Espanjan valtio päätti yrittää estää äänestyksen. Se oli etukäteen tuominnut äänestyksen laittomaksi ja takavarikoi muunmuassa äänestystarvikkeita ennen vaaleja ja vaalien jälkeen. Jopa 770 000 ääntä katosi poliisiratsioiden mukana. Poliisiväkivallan vuoksi hoitoon on hakeutunut noin 900 ihmistä.

Kuningas Felipe VI tuomitsi itsenäisyysäänestyksen ja ilmaisi huolensa muunmuassa siitä mitä äänestys olisi voinut tehdä Espanjan taloudelle. Kataloniassa on yllytetty lakkoiluun ja mm. julkinen liikenne takkuaa lakon vuoksi.

-”He ovat asettaneet itsensä demokratian sääntöjen ulkopuolelle.”

Syytä itsenäisyysäänestyksen läpiviennistä on yritetty vierittää muunmuassa Katalonian poliisivoimien johtajan niskoille tämän epäonnistuttua äänestyksen estämisessä. Espanjan valtio lähetti Kataloniaan tuhansia poliiseja ”turvaamaan perustuslakia”.

Lähde: Dailymail

 

One thought on “Espanjan kuningas Felipe VI tuomitsi Katalonian viranomaiset: ”He ovat asettaneet itsensä demokratian sääntöjen ulkopuolelle”

  • 5.10.2017 at 18:35
    Permalink

    Samaa vapaamuurari paskaa nuo espanjan kuninkaalliset loiset kuin muuallakin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.