Liisa Jaakonsaari Brexitistä: ”Opetus numero yksi lienee, että kansanäänestyksillä ei pidä leikkiä.”

Europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kritisoi Brexitiä kovin sanoin. Hän nostaa blogissaan esille muunmuassa pelkonsa sen vaikutuksista suomalaisyritysten vientimahdollisuuksiin ja Eurooppalaisten työluvista Britanniassa tulevaisuudessa.

Bloginsa alussa hän hieman syyllistäväänkin sävyyn mainitsee David Cameronin lupauksesta EU-kansanäänestyksestä osana vaalilupauksiaan.

-”Kuka keksi rakkauden, kysyy Kaija Koo laulussaan, mutta vastausta ei ole   löytynyt. Sen sijaan Kuka keksi Brexitin -kysymykseen vastaus on selvä: konservatiivipääministeri David Cameron. Hän lupasi kansanäänestyksen tarkoituksena koota oman puolueensa repeileviä rivejä. Siis yhden puolueen sisäiset ongelmat johtivat myllerrykseen niin Britanniassa kuin koko Euroopassa.”

Jaakonsaari varoitteleekin kansanäänestyksien lupailemisesta ja järjestämisestä. Kansanäänestys EU-erosta meni Britanniassa erittäin tiukoille ja eroprosessi on osoittautunut huomattavasti hankalammaksi kuin mitä aiemmin luultiin.

-”Opetus numero yksi  lienee, että kansanäänestyksillä ei pidä leikkiä. Toinen opetus on, että vastuullisilla puolueilla pitää olla vastauksia  ja suunnitelmiania  kansanäänestyksen sekä Kyllä-että Ei-vaihtoehtoihin.”

Kovan linjan Brexit-kannattajien maltillisiksi sulaneet vaatimukset Jaakonsaari rinnastaa Suomen NATO-jäsenyyteen todeten: ”Jotenkin tulee mieleen Suomi ja Nato:  mennään niin lähelle NATOa  kuin ikinä on mahdollista olematta jäsen.”

Lähde: Puheenvuoro

4 thoughts on “Liisa Jaakonsaari Brexitistä: ”Opetus numero yksi lienee, että kansanäänestyksillä ei pidä leikkiä.”

  • 6.10.2017 at 05:46
    Permalink

    Kovettu entinen kommunisti joka kääntyi oikeisto globalistiksi kun pääsi EU;n lihapatojen ääreen. Unohti varsin äkkiä kenen mandaatilla tuonne pääsi.Nykysin kansanvallan, kansallimielisyyden ja AY-liikkeiden vihaaja.

    Reply
  • 6.10.2017 at 07:52
    Permalink

    Niinhän se on: kansanäänestyksillä ei pidä leikkiä! Voi näet käydä niin, että kansa kertoo mielipiteensä. Se voi olla kamalaa! ….
    OIKEASTI kuitenkin, saattaa olla niinkin, että nykymallinen edustuksellinen demokratia on tullut siihen kehityspisteeseen, josta pitää siirtyä eteenpäin. Täältä ääni suoralle demokratialle! Olemmeko me ihmiset siihen valmiita? No, ainakin Sveitsissä homma tuntuu toimivan… on ne tosin jo ehtineet harjoittelemaankin, ja on sielläkin ongelmia poliitikkojen kanssa. Vähemmän tosin kuin muualla…

    Reply
  • 6.10.2017 at 08:53
    Permalink

    Liisan kommentit kertovat oikeastaan nykysysteemin mädännäisyyden. Yksi suurimmista syyllisistä on perinteinen media ja päätään nostava sensuuri.

    Reply
  • 6.10.2017 at 10:05
    Permalink

    Jaakonsaari, oletko tutkituttanut päätäsi???
    Aina kun avaat suusi sieltä tulvii ei pelkkää aivopierua vaan silkkaa paskaa!
    Kuka tällaisia muumioita äänestää?

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.