Lue hulvattomimmat opettajien kirjoittamat Wilma-viestit täältä!

Wilma on Suomessa useiden peruskoulujen, lukioiden ja ammattioppilaitosten käytössä oleva käyttöliittymä, jonka avulla opiskelijat voivat viestiä opettajien ja henkilökunnan kanssa, tarkastella poissaolojaan ja tulostaa työjärjestyksensä sekä kurssiarvosanansa.

Vanhemmilla on samat ominaisuudet kuin oppilaallakin, mutta sen lisäksi he voivat selvittää opettajien merkitsemät poissaolot ja ilmoittaa tulevista heille. Wilmassa on myös palautejärjestelmä, jolla toteutetaan erilaisia kyselyjä.

Järjestelmässä on erilaisia viesti- ja tiedottamistoimintoja, esimerkiksi tekstiviestin lähettäminen mobiililaitteisiin. Näillä pyritään helpottamaan tiedonvaihtoa kodin ja koulun välillä.

Käytännössä eniten hupia peruskoululaisten lasten vanhemmille on tuonut ominaisuus, jonka kautta opettajat lähettävät vanhemmille palautetta lasten käytöksestä koululla. Eräässä suositussa Facebook-ryhmässä käydään keskustelua, jonka aloituksessa pyydetään ryhmän muita jäseniä tuomaan esiin parhaimmat vastaanottamansa Wilma-viestit.

Eräs vanhempi kertoo opettajan tehneen lastensuojeluilmoituksen nähtyään, kuinka lapsi sulloi talvella takkinsa koulun jälkeen reppuun ja käveli 500 metrin kotimatkan päällään huppari, jonka alla oli t-paita. Sosiaalitoimiston papereissa tapaus luokiteltiin heitteillejätöksi.

Toinen vanhempi kertoo: ”Pojalle tuli merkintä kun oli laulanut tunnilla Antti Tuiskua. Laitoin opettajalle että jatkossa paskasta musavalinnasta voi antaa vaikka jälki-istuntoa.”

Kolmas jatkaa: ”Viimeisin tuli viime viikolla. Poika oli myöhästynyt tunnilta 5 min kun perunoiden kuoriminen oli kestänyt liian kauan.”

Jotkut opettajat lienevät liian innokkaita lähettelemään viestejä oppilaidensa vanhemmille. Vai mitä sanotte näistä viesteistä?

”Pieraisi tunnilla.”

”Kynä putosi lattialle tunnin aikana kolme kertaa.”

”Poika oli kävellyt koulun ohi alikulkutunneliin, sen jälkeen kun pojalta oli koulu loppunut.”

”Häiritsi kai toistuvasti Peetua varpaillaan.”

”Joi vettä liian äänekkäästi. Plokkasivat ruokalassa kukkakaalia parsakaalien seasta.”

”Välitunnilla puskissa oleilu.”

”Poikanne on ollut mukana, kun toiset pissaavat jalkapallomaalille. Poikanne ei siis ite pissannut.”

”Poikanne seurasi vierestä,kun muut pojat piirsivät koulun seinään aurinkoja.” (todellisuudessa ne oli siis pi**uja, vanhemman huomautus)

”Poikanne laski omalla pulkalla rappusia pitkin veistoluokkaan.”

”Kotona ja äidin kanssa olisi syytä keskustella vuoron odottamisesta ja suuttumisesta.”

”Myöhästyi tunnilta, kun jäi pitämään ulko-ovea auki muille oppilaille.”

”Hyppi välitunnilla vesilätäkössä.”

”Pyöritteli sinitarraa tunnilla.”

”Jutteli ruokajonossa.”

”Laulaa tunnilla ”im sexy and i know it” toistuvienkin kieltojen jälkeen.”

”Asiaton tai häiritsevä käytös: Lapsella on hikinen otsa.”

”Limsapullo puseron alla, josta joi oppitunnilla.”

”Oli haukkunut opettajaa nakiksi.”

”Poikasi leikkasi lehdestä sanan ”s***i” ja liimasi luokan seinään.”

”Poika heitti sienikortin luokkakaverilleen epähienosti.”

”Emilia on syönyt aamupalaksi vanukkaan!! Oletko tietoinen asiasta?”

”Sanni puhalsi tunnilla vappupilliin.”

Lähteet: Wikipedia, Facebook

 

3 thoughts on “Lue hulvattomimmat opettajien kirjoittamat Wilma-viestit täältä!

  • 5.10.2017 at 18:28
    Permalink

    Opettajat mielentitutkimuksiin. Kaikki.

    Reply
  • 6.10.2017 at 13:02
    Permalink

    Osa näistä viesteistä on haluttu tulkitatarkoituksellisesti väärin. Kun luen noita niitä suurin osa on sitä että normaali nuori on mennyt porukkaan jossa hänen ei ole tarkoitus olla. Mutta senkin voisi sanoa suoraan.

    Tuo kynien tipahteleminen tunnilla tuntuu merkityksettömältä, mutta kun sen tekee 30 oppilasta tunnillä vuorotellen ja kaikki höröttävät kuorossa joka kerran jälkeen, niin se todellakin häiritsee opetusta. Tiedän koska aikoinaan teimme itse ihan samaa. Ja siitä on maksettu kantapään kautta koko elämän ajan. Nimittäin siitä ettei koulussa opiskeltu. Nyt aikuisiällä on jooutunut opettelemaan kolmilotteiden geomietrian keskivertoineen, saksankielen, ranskankielen ja kaikki fysiikan osa-alueet. Aina ääniopista valo-oppiin. Ja kaikki vain sen vuoksi ettei nuorena ”jaksanut kiinnostaa”.

    Opettajat pitäisi kuitenkin valita virkoihinsa sen mukaan osaavatko he opettaa. Ja ne jotka ovat vain päteviä, pitäisi heittää pois. Usein pätevät opettajat eivät osaa opettaa koska eivät itsekkään täysin ole omaksuneet sitä mitä opettavat. Mutta heillä on ”opettajan pätevyys”. Eikä se vielä takaa mitään.

    Kun itse tuurasin amattikoulun opettajaa pariviikkoa niin paras palaute oli oppilailta:”Me ollaan opittu kahdessa viikossa matematiikasta enemmän kuin ****:n koko syksyn opetuksesta”. Niimpä, tiedän tunteen omalta kohdalta. Itse tuskailin aikoinaan samojen asioiden kanssa.

    Niin että luetaan niitä viestejä avoimin mielin. Wilma-järjestelmä on sen verran kallis (6e/oppilas/lukukausi) että siinä LAMB/WAMB-ohjelmiston serveriin asentanut henkilö/yritys on saanut melkoisen voiton. Muiden työstä.

    Reply
  • 26.8.2018 at 22:54
    Permalink

    On se nyt kumma kun ei saa seinään liimata sanaa ”s***i”. Mitähän sanoja siihen sitten saa liimata? Kysynpähän vaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.