Nuorukaiset selvisivät raa’asta bussipahoinpitelystä lyhyillä ehdollisilla

HSL:n lipuntarkastajina työskennelleet mies ja nainen joutuivat erittäin väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi noustessaan Malmilta Helsingin keskustaan matkalla olleeseen bussi numero 70:een Pihlajamäessä.

Nainen nousi sisään bussin takaovesta ja mies etuovesta. Melkein heti mies huomasi, että hänen naispuolinen kollegansa joutunut osalliseksi välikohtaukseen. Mies meni tarkistamaan tilannetta.

Raakaa väkivaltaa

Naistarkastajan pyydettyä nähtäväkseen neljän nuoren matkaliput, alkoivat nuoret käyttäytyä uhkaavasti. He kiroilivat ja huusivat, että heillä kaikilla on liput. Lisäksi he haukkuivat tarkastajia kovaan ääneen rasisteiksi.

Bussikuski kertoi, että nuoret olivat nousseet bussiin rehvakkaasti mitään lippua näyttämättä. Kun miestarkastaja kysyi yhdeltä nuorelta asiaa, hänelle annettiin kaksi matkakorttia ja yksi passi. Kahdella nuorista ei ollut voimassaolevaa matkalippua.

Kesken henkilötietojen kirjaamisen yksi nuorista nousi ylös yrittäen pukata päällään miestarkastajaa, joka sai väistettyä ja tönäistyä hyökkääjän takaisin. Silloin muut kolme nousivat ja kävivät tarkastajan kimppuun. Kaksi hyökkäsi edestä ja yksi takaa. Tarkastajaa lyötiin, potkittiin ja hänet kaadettiin maahan.

Miehen kaulaa painettiin kuristavasti penkin tankoa vasten. Iskuja ja potkuja tuli joka puolelta, osuen myös kasvoihin.

Bussissa oli toistakymmentä matkustajaa.

– Kukaan heistä ei tullut auttamaan. Kuski puolestaan jatkoi ajamista, muistelee pahoinpidelty tarkastaja.

Tappouhkaus

Lopulta tarkastaja makasi bussin lattialla yhden nuoren istuessa hänen päällään ja kuristaessa voimakkaasti kaulasta hokien ”mä tapan sut vielä!”.

Nuorten huomattua naistarkastajan soittaneen hätäkeskukseen, yksi heistä potkaisi häntä käteen niin, että puhelin lensi bussin toiseen päähän.

Kun vihdoin noin kymmenen minuutin kuluttua alkoi kuulua hälytysajoneuvojen ääniä, kaksi nuorista poistui bussista potkaisten oven auki.

Vain hetkeä ennen poliisien tuloa yksi miesmatkustaja oli sanojensa mukaan koettanut mennä varovasti puhumalla väliin tilanteeseen. Hän oli myös auttanut pitämään bussiin jääneitä kahta nuorta kiinni poliisien tuloon asti.

Selvisivät ehdollisella

Kuulusteluissa kaikki neljä nuorta kiistivät pahoinpitelyn. He sen sijaan väittivät tarkastajan käyneen väkivaltaisesti heidän kimppuunsa. Epäillyt katsoivat olleensa oikeutettuja yrittämään irti tai auttamaan kavereitaan tarkastajan otteesta.

Oikeus kuitenkin uskoi tarkastajia ja bussissa olleita todistajia. Oikeus katsoi nelikon syyllistyneen järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseen ja pahoinpitelyyn. Kolme tuomituista oli tekohetkellä 17-vuotiaita, joten he selvisivät kolmen kuukauden ehdollisella vankeudella. Neljäs oli 18-vuotias, mikä nosti hänen tuomionsa neljään kuukauteen ehdollista.

Tuomitut joutuvat maksamaan pahoinpitelynsä uhrille yhteisvastuullisesti 2 000 euron kärsimyskorvaukset. Pahoinpitely tapahtui heinäkuussa 2015. Helsingin hovioikeus vahvisti tuomion eilen keskiviikkona antamallaan päätöksellä.

Lähde: IL

3 thoughts on “Nuorukaiset selvisivät raa’asta bussipahoinpitelystä lyhyillä ehdollisilla

  • 5.10.2017 at 15:01
    Permalink

    huhu ei suomen oikeus laitos tunne mitään sääliä,minun mielestä poikien olisi pitänyt saada korvausta siitä että nämä tarkastajat tulivat röyhkeästi häiritsemään poikien ilmaista matkaa

    Reply
  • 5.10.2017 at 16:11
    Permalink

    Ja loma somaliaan, vaikka en tiedä, olivatko somaleita.

    Reply
  • 6.10.2017 at 06:57
    Permalink

    Kaikille matkustajille sakkoa auttamisen velvollisuuden laiminlyömisestä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.