Dublin-sopimus kokemassa rajuja muutoksia? – Ensimmäisen maan sääntö poistumassa

4

EU-komissio on italialaisen uutistoimisto ANSA:n mukaan muuttamassa dublin-sopimusta, joka nykyisellään velvoittaa pakolaisen ensimmäisen vastaanottajamaan käsittelemään tämän asian.

RuotsalaisMEP, Cecilia Wikström kertoo ANSA:n artikkelissa EU:n kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnan valmistelevan muutoksia Dublin-sopimukseen ja odottaa laajan konsensuksen löytyvän lähiaikoina.

Uudessa sopimuksessa ensimmäisen maan velvoitteita kevennettäisiin nykyisestä niin, että ensimmäisen vastaanottajamaan harteille jäisi vain tulijan kirjaaminen ja turvallisuusselvityksen tekeminen. Myöskin pakolaisten vastaanottamista velvoittavia kiintiöitä ollaan rukkaamassa. Maille laskettaisiin uuden sopimuksen voimaan astuessa kiintiöt perustuen näiden edellisen vuoden bruttokansantuotteeseen ja asukasmäärään.

Wikströmin mukaan EU neuvoston maat ovat vielä kaukana toisistaan mitä tulee uuden sopimuksen sisältöön. Neuvotteluasemista ollaan vielä etäällä eikä matka sinne ole kaikkien kohdilla edes alkanut.

Lähde: ANSA

4 KOMMENTIT

 1. Miksei EU:n johto puutu itse syyhyn eli sotiin?
  Kutsukoot kaikki osapuolet neuvotteluun.
  Saisiko ne sotaintoilijat vaikka tajuamaan ettei nykymeininki johda mihinkään. Vuosikymmeniä jatkuva sotiien jatkuu maailman tappiin, onko se elämää?
  Rakentaisivat saatanat yhteiskuntiaan!
  Onko syynä uskonto, kun on tiedossa pääsy paratiisiin yks paskan hailee miten elämä menee. EI SITÄ PARATIISIA OLE, NUIJAT!

 2. Jos mietitään että miksi aikoinaan säännöt oli laadittu olemasa olevan kaltaisiksi, niin se oli sen vuoksi etteivät loiset juoksentelisi maasta toiseen ja hakisi jokaisesta maasta loppuelämän kestävää ilmaista ylläpitoa, jonka jälkeen ne valitsisivat sen maan mistä saa parhat edut. Että edes joku roti pysyisi meille täysin ymmärtämätöntä kieltä puhuville.

  Nyt lökäpöksyt ovat juoksennelleen ympäri eurooppaa ja matkustelleet meidän rahoillamme, heitellen vesipullot raiteille ja paskantaneet junien lattiat täyteen. Sen lisäksi on jokaisessa maassa lakkoiltu ruuasta ja sen mauttomuudesta. Sekä siitä ettei rahaa saakkaan suoraan käteen eikä jokaiselle tullutkaan omaa omakotitaloa. Joissaeräiden tahojen mielestä pitäisi olla vähintään yksi raiskaushuone. Näin minulle sanottiin.

  Ja nyt tätä nykyiselläänkin ontuvaa järjestelmää ollaan romuttamassa. Ja poistamassa niitä vähäisiäkin valtioiden välisiä rajoja jotka on aikoinaan esi-isiemme verellä saatu. Ranskan liberaali-Macronin puhe siitä että kaikki euroopan sisäiset rajat poistetaan ja hallitno keskitetään Ranskaan tuntui oudolta aivopierulta. Siihen asti kunnes mama-Merkel allekirjoitti puheet viime viikolla. Sen jälkeen asia tuntui painajaiselta. Ja nyt tämä, askel jälleen kohti rajatonta eurooppaa. Paitsi kantaväestölle.

 3. EU mafia ja saksa junttaa pohjolaan lisää ns. taakanjakoa. Haluavat näköjään kunnon konfliktin aikaiseksi.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.