Pussy Riotin Maria Alekhina on yhä tulenpalava anarkisti – ”Haluamme tuhota oikeusjärjestelmän”

Vuonna 2012 punk-yhtye Pussy Riotin jäsenet tuomittiin huliganismista ja uskontoon ”kohdistuvasta vihapuheesta”  kukin kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Vankeusaika rangaistussiirtolassa Uralilla ei ainakaan vaientanut Maria Alekhinaa, nyt 29 vuotiasta aktivistia.

Kysyttäessä elämästä Putinin Venäjällä, vastaus on jäätävä: ”Tämä ei ole Putinin Venäjä. Tämä on Minun Venäjäni.”

Ihmisoikeusasioihin ja Putinin hallinnon arvosteluun keskittynyt anarkisti näkee paljon yhtäläisyyksiä tämän päivän Venäjällä ja Neuvostoliitolla. Vankiloita hän kuvaa ”gulageiksi” ja vain heijastuksiksi Neuvostoliitosta.

-”Tämän päivän Venäjällä, kuten Neuvostoliitossa, yksilö ei ole olemassa. Heillä ei ole tarvetta yksilöille.”

Erityisesti oikeusjärjestelmä tuntuisi olevan Alekhinan kantapäätä hiertämässä. Kärsittyään tuomionsa raivo tuntuisi olevan jopa suurempaa kuin ennen.

-”Aiomme jatkaa taisteluamme oikeusjärjestelmää vastaan. Me haluamme tuhota sen, koska vain siten yhteisömme ja maamme voi selvitä.”

Oikeudenkäynnissä Alekhina pyörtyi koska ei omien kertomuksiensa mukaan saanut vangittuna sellaista ruokaa jota hän voisi vegaani-ruokavalionsa vuoksi syödä. Tämän lisäksi erityistä kärsimystä on Alekhinan mukaan aiheuttanut eristys vankila-aikana, ruumiintarkastukset ja ”muunlainen nöyryytys”.

Alekhinan kumppaneidensa kanssa perustama ”MediaZona”-mediakanava on Venäjän kymmenen jaetuimman uutiskanavan joukossa. MediaZona keskittyy erityisesti oikeusjärjestelmän arvosteluun ja tutkimiseen sekä kyseenalaisiin oikeudenkäynteihin maassa.

-”Feministikollektiivimme ei enää ole pieni ryhmä, vaan liike joka taistelee vankien oikeuksista, itsenäisen median puolesta ja poliittista teatteria vastaan.”

Lähde: AFP

 

5 thoughts on “Pussy Riotin Maria Alekhina on yhä tulenpalava anarkisti – ”Haluamme tuhota oikeusjärjestelmän”

  • 8.10.2017 at 13:57
    Permalink

    Putin on täysi sionisti ja molo joka on toiminut venäläisiä nationalisteja vastaan jo yli 10 vuotta. Mutta Pussy Riot nyt on aivan naurettavan säälittävä löyhä lauma typeriä naisia joita pitäisi läpsiä ympäri pitäjiä. Tai päätä patteriin miten vaan…

    Reply
  • 8.10.2017 at 14:07
    Permalink

    Ja miksi ei haluaisi? Kun katsoo hänen kasvojaan: pyöreää kallon muotoa, luonnonkiharoita hiuksia, isoja suippokoriva, nenää jossa on korkea uloke silmien välissä, silmien kokoa ja niiden paikkaa kallossa sekä puuttuvia poskipäitä niin hänen rotunsa on selvästi havaittavissa.

    Hieman ihmetyttää mitä hän tarkoittaa sillä että kutsuu vankileirejä gulageiksi? Gulag on Ukrainalainen maatyöntekjä? Vai pitikö hän itseään maatyöntekijänä siksi että joutui tekemään fyysistä työtä? No, kkuvan perusteella voidaan todeta ainakin hauisten kasvaneen. Joten hyötyä on ollut siitä että Marina on ollut uudelleenkoulutettavana.

    Kuitenkin näiden anarkistien ajatuksenjuoksu ei koskaan ole tavoittanut omaani. Tässäkin tapauksessa hän haluaa tuhota oikeusjärjestelmän mutta ei esitä mikä olisi se parempi vaihtoehto? Minkälaisen järjestelmän hän haluaisi nykyisen oikeusjärjestelmän tilalle? Diktatuurin? Marinan ei tarvitse olla huolissaan. Jos hän haluaa diktatuurin Venäjälle, hän sen sinne myös saa. Mutta samalla hän ja rotunsa joutuvat muuttamaan sieltä pois.

    Reply
  • 8.10.2017 at 14:44
    Permalink

    Venäjä oli 90-luvun lopussa täysin romahtamassa USA:n siirtokuntana. Putin varovaisesti ja kärsivällisesti kampesi vallan pois lahjotuilta oligarkeilta ja pelasti maan. Nykyään Venäjällä toimii monia erilaisia länsimaista rahoitettuja NGO:ta, joiden ainut tehtävä on luoda epävakautta, koska Venäjähän on itsenäinen valtio eikä sellaisia saa olla olemassa.

    Näillä ei ole juuri mitään kannatusta sen vuoksi, että venäläiset edelleen muistavat mitä demokratian luovuttaminen vihollisen käsiin tarkoittaa ja voivat nähdä kaaoksen, jolla esim. Ukrainaa ja EU-aluetta ajetaan alas. Euraasian alueesta on muodostumassa kulttuurisesti ja taloudellisesti omavarainen linnake, jonne jenkeillä ja eurooppalaisilla ei oman toimintansa vuoksi ole enää asiaa. Se mitä sionatsit eivät ymmärtäneet, oli se, että sanktioimalla ylellisyystuotteita ei voi voittaa. Nämä voidaan helposti korvata, ja Venäjän talous on vuosien varrella tarpeen edessä muuttunut pysyvästi omavaraiseksi.

    Jopa Nato-maa Turkki ja Saudi Arabia ostavat jo venäläisiä ilmatorjunta-aseita, jotka on suunniteltu puolustautumaan USA:n ja Israelin uhaltaonKumpikin näkevät kirjoituksen seinällä, että näiden
    hyödyllisyys sionistien jalansijana on kulutettu loppuun.

    Reply
  • 8.10.2017 at 15:18
    Permalink

    Näyttää vahvasti siltä että monille tulee olemaan vielä tuskallinen prosessi päästi irti tuosta 1990-luvun euforiastaan kun maailma siirtyy kohti monenkeskisyyttä. Pax Americana on siirtymässä kohti historian roskatynnöriä.

    Reply
  • 8.10.2017 at 19:30
    Permalink

    Katkera on nainen.Oliko pappa oligarkki jolla ei enää ole talereita.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.