Video: Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi

3

Tänä vuonna on useaan otteeseen uutisoitu ns. valepoliisitapauksista, joissa henkilö on esiintynyt puhelimessa poliisina ja pyytänyt vastaajan verkkopankkitunnuksia tai pankkikortin pin-koodia eri verukkeilla. Soittaja on voinut kertoa esim., että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvittaisiin nopeasti vastaajan verkkopankkitunnukset.

Sisä-Suomen poliisille on tänä vuonna ilmoitettu yli 40 epäillystä virkavallan anastuksesta, joihin liittyy petoksen yritys tai petos. Useimmat teot ovat jääneet yritykseksi.

Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä.

Jos sinulle soitetaan ja esiinnytään poliisina, kysy poliisin etu-ja sukunimi ja poliisilaitos, jossa hän työskentelee. Soita sitten poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle poliisille. Silloin voit olla varma, että keskustelet oikean poliisin kanssa. Oikea poliisi ei tarvitse verkkopankkitietojasi mihinkään.

Jos tiedät että läheisesi asuu yksin, niin ota tämä asia puheeksi hänen kanssaan.

Katso poliisin ohjeistus asiasta heti mainoksen perässä!

Lähde: Poliisi

3 KOMMENTIT

  1. Jumalautua, ei vanhukset tätä paskaa ymmärrä. Tehkää asialle oikeasti jotain ja siirtäkää resursseja vaikka sieltä vihapuhe puoleta oikeisiin kenttätöihin. Teette itsetänne pellejä mokomalla perseilyllä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.