Video: Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi

Tänä vuonna on useaan otteeseen uutisoitu ns. valepoliisitapauksista, joissa henkilö on esiintynyt puhelimessa poliisina ja pyytänyt vastaajan verkkopankkitunnuksia tai pankkikortin pin-koodia eri verukkeilla. Soittaja on voinut kertoa esim., että vastaajan pankkitili on hakkeroitu ja rikoksen estämiseksi tarvittaisiin nopeasti vastaajan verkkopankkitunnukset.

Sisä-Suomen poliisille on tänä vuonna ilmoitettu yli 40 epäillystä virkavallan anastuksesta, joihin liittyy petoksen yritys tai petos. Useimmat teot ovat jääneet yritykseksi.

Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksia tai pin-koodia puhelimessa eikä muutoinkaan, koska poliisi ei tarvitse niitä.

Jos sinulle soitetaan ja esiinnytään poliisina, kysy poliisin etu-ja sukunimi ja poliisilaitos, jossa hän työskentelee. Soita sitten poliisilaitoksen puhelinvaihteeseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle poliisille. Silloin voit olla varma, että keskustelet oikean poliisin kanssa. Oikea poliisi ei tarvitse verkkopankkitietojasi mihinkään.

Jos tiedät että läheisesi asuu yksin, niin ota tämä asia puheeksi hänen kanssaan.

Katso poliisin ohjeistus asiasta heti mainoksen perässä!

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Video: Poliisi ei koskaan kysy verkkopankkitunnuksiasi

  • 8.10.2017 at 17:00
    Permalink

    Jumalautua, ei vanhukset tätä paskaa ymmärrä. Tehkää asialle oikeasti jotain ja siirtäkää resursseja vaikka sieltä vihapuhe puoleta oikeisiin kenttätöihin. Teette itsetänne pellejä mokomalla perseilyllä.

    Reply
    • 8.10.2017 at 22:17
      Permalink

      Siis tarkotin kommenttias, et juuri näin 🙂

      Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.