Juha Sipilä Eurooppa-neuvoston puheenjohtajalle: ”Meidän pitää ennen muuta keskittyä etsimään konkreettisia vastauksia kansalaisten huoliin”

8
epa05218103 Finnish Prime Minister Juha Sipilä arrives for a meeting during a two-days European Union leaders summit in Brussels, Belgium, 18 March 2016. Turkish PM Davutoglu attended a breakfast meeting as EU leaders on 17 and 18 March are discussing a deal with Turkey that is aimed at tackling the migration crisis and curb migration into the bloc. EPA/LAURENT DUBRULE

Pääministeri Juha Sipilä on käynyt tänään puhelinkeskustelun Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tuskin kanssa Eurooppa-neuvoston tulevasta työstä. Pääministeri Sipilä kertoi puheenjohtaja Tuskille, mitkä asiat ovat Suomelle keskeisiä EU:n tulevaisuusprosessissa.

Pääministeri Sipilä korosti, että EU-johtajien on keskityttävä konkreettisiin kysymyksiin ja työskenneltävä päämäärähakuisesti.

– Meidän pitää ennen muuta keskittyä etsimään konkreettisia vastauksia kansalaisten huoliin ja pyrkiä tehostamaan päätöksentekoa, pääministeri Sipilä sanoi.

– Periaatteet ja päämäärät, joita asetimme Rooman kokouksessa maaliskuussa ovat edelleen hyvä pohja EU:n tulevaisuustyölle, pääministeri Sipilä huomautti.

Pääministeri Sipilän mielestä tulevaisuuskeskustelu tulee käydä kahdella raiteella.

– Ensin tämän hetken meneillään olevaan lainsäädäntötyöhön keskittyen ja toisekseen huomioiden pidemmän tähtäimen visioit. Visiotyö ei saa hidastaa nykyisten lainsäädäntöprosessien loppuunsaattamista, Sipilä sanoi.

Pääministeri Sipilä totesi myös, että EU-maiden pitää jatkaa tulevaisuuskeskustelua yhdessä eikä pienempinä ryhminä. Sekä pääministeri Sipilä että puheenjohtaja Tusk olivat samaa mieltä näistä EU:n tulevaisuutta ja sen kehittämistä koskevista kysymyksistä.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

8 KOMMENTIT

  1. Jaa-a, mistähän kohtaa latteuksien valtamerta tämä meidän Juha, oma ihana keskustalaisneromme, aina osuu kaivamaan esiin nämä poliittisten pohjamutien syvimmät latteudet? Että niinkö pitäisi löytää vastauksia kansalaisten huoliin, vai? Sellaisia vastauksia kuin että sanavapauden kaventaminen, lisää holtitonta maahantunkeutumista, lisää leikkauksia kantakansalaisilta, valtioruletin pelaaminen ilman edelläkäypää panosta omaan pussiin, oikeuslaitoksen politisointi, perustuslain sivuuttaminen ja nettipoliisien palkkaaminen?

  2. Diibadaabaa, sitä on Sipilän visiot!
    Kilpailee tasaväkisesti Kataisen kanssa maamme surkeimman pääministerin tittelistä. Pellejä molemmat.

    • Kyllä! Paluu kansallisvaltioiden ja itsemääräämisoikeuden aikaan on jo alkanut -paras näyttö hajoamisprosessin käynnistymisestä on EUnukkien kiihtyvät kannanotot unionin välttämättömyydestä.

  3. Jihad sipilä ja toinen urpo yhdessä valeoppositio siionin kanssa katsovat vierestä kun maahan rynnii 50k afrikkalaista ja lähi-itäläistä radikaalimusua. Kun puukko heiluu, on jihad vakuuttunut siitä että tiedustelulaki on tärkeämpää kuin suomalaisen yksityisyys. Sampo ’cuck’ Terhokin vain nyökytteli kun eu-vastainen retoriikka harjattiin pois päiväjärjestyksestä jolla ratsastettiin siihen asti kun audin takapenkki napsahti.

    Eiköhän kaikki tarpeellinen ole sanottu jo. Moneen kertaan.

  4. Puhuvat julkisuudessa toista kun kulisseissa on jo sovittu liittovaltion askelmerkit melko tarkkaan. Persujen saaminen oppositioon ja viimeinen jarru pois oli ovela operaatio sipilältä ja orpolta.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.