Keravalaismies joutuu maksamaan ParkkiPate Oy:lle 9000 euroa oman parkkipaikkansa käytöstä

Keravalla asuva ja oman parkkiruudun vuokrataloyhtiö Nikkarinkruunusta vuokrannut mies joutuu maksamaan 9000 euroa pysäköinninvalvontaa tekevälle ParkkiPate Oy:lle. Näin määräsi kansliatuomiossaan Vantaan käräjäoikeus viime perjantaina.

Jutussa vastaajan asemassa oleva, parkkiruudun omaan käyttöönsä vuokrannut mies kiisti perusteettomina kantajan kaikki vaatimukset jotka sisälsivät 6700 euron oikeudenkäyntikulujen lisäksi maksamattomia pysäköintivalvontamaksuja ja näiden korkoja.

Mies katsoi ettei ollut velvollinen käyttämään pysäköintitunnusta pysäköidessään omalle parkkiruudulleen sillä ruutu oli selvästi merkitty varatuksi. Miehen mielestä ParkkiPaten liikeidea perustuu vain siihen, että asukkaat maksavat lisämaksuja omiin nimiinsä hankitusta parkkipaikastaan yritykselle.

Vastaaja kertoo reklamoineensa valvontamaksuista sähköpostitse, kun taas ParkkiPate väittää ettei asiakas ole reklamoinut maksuja lainkaan. Reklamointi ei miehen mukaan tuottanut tulosta ja muistutti kiusaamista. Reklamointi jokaisesta maksusta erikseen olisi vastaajan kertomuksen perusteella ollut kohtuuton sarka, sillä yhden talven aikana maksuja kertyi noin sata kappaletta. Käräjäoikeus katsoi vastaajan täyttäneen reklamointivelvollisuutensa.

Käräjäoikeuden mukaan ParkkiPaten asettamat pysäköintiehdot olivat niin hyvin esitetty, että vastaajan olisi pitänyt niihin kyetä vaivatta tutustumaan. Alueella oli useita yrityksen asettamia ohje- ja ehtotauluja. Näiden tietojen ollessa saatavilla, miehellä olisi ollut mahdollisuus muuttaa toimintaansa.

Yksityiselle pysäköinninvalvonnalle ei ole olemassa omaa lakia, vaan se toimii yleisten periaatteiden ja sopimuskäytäntöjen nojalla ja ehdoilla. lainvoiman puuttuessa kyseessä ei ole sakko, vaan taloyhtiön ja yrityksen väliseen sopimukseen perustuva maksuvaatimus. Pysäköidessään omalle parkkipaikalleen, mies on käräjäoikeuden mukaan hyväksynyt pysäköinnin ehdot.

Lähde: K-U

3 thoughts on “Keravalaismies joutuu maksamaan ParkkiPate Oy:lle 9000 euroa oman parkkipaikkansa käytöstä

  • 9.10.2017 at 22:06
    Permalink

    Samanlaisia hyeenafirmoja nuo on kuin pikavippiyhtiötkin. Aivan sairasta touhua ja kallein lakimies voittaa.

    Reply
  • 9.10.2017 at 22:09
    Permalink

    Voisi laitta lapun parkkisakon antajille. KIELLÄN LAITTAMASTA MAINOKSIA TAI MUITAKAAN ILMOITUKSIA TUULILASINPYYHKIJÄÄN, KOSKA AUTO ON OMAISUUTTANI. JOS LAITAT , JOUDUT VASTUUSEEN TOISEN OMAISUUDEN HYÖDYNTÄMISESTÄ LUVATTA JA MAKSU 100 € LANKEAA MAKSETTAVAKSI. KÄYTTÄMÄLLÄ TUULILASIA TÄHÄN TARKOITUKSEEN HYVÄKSYT EHDON.

    Reply
  • 9.10.2017 at 22:23
    Permalink

    Käytännössä nuo firmat saavat KKO-päätöksen mukaan laatia omat sääntönsä parkkialueille, joka on niiden valvontaan luovutettu, koska niiden toimintaa varten ”ei ole olemassa omaa lakia”. Säälittävää mutta totta. Tässä siis sääntö oli, että joku lappu pitää olla ikkunassa, riippumatta vaikka rekisterinumero ja vuokraaja voidaan helposti yhdistää kyseiseen parkkiruutuun.

    Saattaisi olla peiliin katsomisen paikka myös kyseisen taloyhtiön/yhtiöiden hallituksilla, jotka näitä kusettajia työllistävät.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.