Kreikan parlamentti istuu nyt kaksi päivää pohtimassa uutta translakia

4

Transsukupuolisilla ihmisillä on nyt Kreikassa jännät paikat. Maan parlamentti on istunut nyt alas ja varannut kaksi kokonaista päivää transsukupuolisten asioiden hoitamiseksi.

Kreikassa transsukupuolisilla on ongelmana ihan elämän perusasiat, kuten tilien avaaminen, asunnon vuokraaminen ja jopa postista paketin saaminen. Päivätöiden löytäminen ei ole myöskään helpoimmasta päästä ja usein transsukupuolinen päätyy prostituoiduksi kadulle.

Uusi laki mahdollistaisi identiteetin transsukupuolisille ja näin ollen helpottaisi elämää. Laki toisi tullessaan myös pykälän, jolla jo 15-vuotias saisi itse päättää oman sukupuolensa.

Ortodoksinen kirkko vastustaa lakia Kreikassa kovin sanoin, kuin myös sen puolesta puhujia. Osassa puheista parlamentissa on jopa sanottu, että kirkko pitäisi erottaa kokonaan valtiosta. Tämä on luonnollisesti nostanut kohua erittäin uskonnollisessa maassa.

Lähde: Euronews, artikkelikuva transseksuaaliyhdistyksen johtaja Anna Apergi

4 KOMMENTIT

    • Kaikki ns. normaali onkin äkkiä epänormaalia ja paheksuttavaa. Jotain kummalista käytöstä aiheuttavaa näille syötetään tai juotetaan.

  1. ”Uusi laki mahdollistaisi identiteetin transsukupuolisille ja näin ollen helpottaisi elämää”.
    Kun Kreikassa kuitenkin miehillä ja naisilla on identitetti, niin missä vaiheessa noilla transuilta tuo otetaan pois, kun kerran tarvitaan laki, että heille sellainen saataisiin?

    • Luulisi että Kreikassa on tärkeämpääkin mietittävää -esimerkiksi meidän sinne LAINAAMIEN rahojen takaisinmaksun suunnittelu! Mutta ei kiinnosta -muutaman hörhön sukupuolisekoilut menee VELANMAKSUN edelle. Ullatus, ullatus!

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.