Laura Huhtasaari peräänkuuluttaa todellista sananvapautta: ”Sananvapauden tila on tulehtunut”

7

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja presidenttiehdokas Laura Huhtasaari heittäytyy hurjaksi blogissaan uudensuomen puheenvuorossa. Huhtasaari sivaltaa kirjoituksessaan erityisesti facebookkia sen harjoittamasta sensuurista nostaen esiin erityisesti perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Samuli Voutilan tapauksen, missä tämä ilmaisee mielipiteensä ”Suomen ensimmäisestä raskaana olevasta miehestä” kertovasta uutisesta ja sen sisällöstä.

Huhtasaaren mielestä kyseessä on sananvapauden härskistä rajoittamisesta ja hän kysyykin olennaisen kysymyksen: Kuinka pitkälle tämä vielä menee?

Samuli Voutilan vuorokauden mittaiseen tilin sulkemiseen johtanut päivitys ja facebookin viesti aiheeseen.

-”Syksyn pimeys on tuonut someen sensuurin. Tämä ei ole ainoa esimerkki, jossa henkilön mielipide ei kelpaa facebookille. Esimerkkejä alkaa olla jo niin monta, että teknisestä tapaturmasta ei ole kysymys. Sananvapautta on aloitettu härskisti rajoittamaan. Kuinka pitkälle tämä vielä menee? Tuleeko facen tilalle uusi alusta, jossa olisi mielipiteen vapaus?”

Hän jatkaa aiheesta hieman syvällisemmin, poistuen myöskin yksinomaan facebookin soimaamisesta yleisempään pohdiskeluun sananvapauden tärkeydestä.

-”Some on antanut jokaiselle äänen ja mahdollisuuden tuoda mielipiteitään esiin. Demokratiassa kaikilla pitäisi olla tasa-arvoinen mahdollisuus tuoda esiin ajatuksiaan ja omaa arvomaailmaansa. Argumentoinnin ja retoristen keinojen avulla vaikutetaan mielipiteisiin ja herätetään keskustelua.  Julkinen keskustelu mahdollistaa diskursiivisen tilan, jossa yleistä mielipidettä voidaan vahvistaa, haastaa tai pyrkiä muuttamaan. Et voi muuttaa maailmaa, jos et saa olla kuin yhtä mieltä asioista. Et voi vaikuttaa asioihin, jos et saa kyseenalaistaa hegemoniaa.”

Blogissa kansanedustaja muistuttaa lukijoita myöskin omien sanojensa mukaan ”kestävän ja demokraattisen yhteiskunnan tunnusmerkeistä”. Tällaista yhteiskuntaa hän kuvailee paikaksi missä on lupa keskustella asioista avoimesti, lupa ajatella ääneen ja lupa olla vaikka, väärässä.

-”Tätä se joskus tarkoitti, sananvapaus. Yhteiskunta on tulehtunut silloin, kun on vain yksi virallinen totuus ja eri mieltä olevien mielipiteet sensuroidaan tai henkilöitä syrjitään mielipiteiden vuoksi. Kai tätäkin sensuuria hyvällä markkinoidaan, kuka nyt pahalla mitään markkinoisi. Hoetaan vain, että torjutaan vihapuhe ja ilmiannetaan naapuri.”

Facebookin sensuuri kattaa huomattavasti laajemman alueen kuin sen säännöissä mainitut asiat

Facebookin yhteisönormeissa mainitaan palvelussa kielletyiksi aiheiksi terrorismin levittämisen ja ihannoinnin, alastomuuden ja kaikessa laajuudessaan, vihapuheen. Normeissa mainitaan myöskin facebookin hyväksyvän keskustelun yllä mainituista aiheista.

-”Sallimme huumorin, satiirin ja yhteiskunnallisen keskustelun näistä aiheista ja uskomme, että kun ihmiset käyttävät todellisia henkilöllisyyksiään, he toimivat vastuullisemmin käydessään tällaista keskustelua… Vaikka pyrimme poistamaan vihapuheen, annamme käyttöön työkaluja, joilla mautonta tai loukkaavaa sisältöä voidaan välttää… Facebookin avulla voit myös puhua asioista ja sivistää yhteisöä ympärilläsi. Vasta-argumentit tarkkojen tietojen ja vaihtoehtoisten näkökulmien muodossa voivat auttaa luomaan turvallisemman ja kunnioittavamman ympäristön.”

Edelleenkään ei ole varmuutta miten Facebookin sensuuri toimii. Reagoiko robotti automaattisesti ilmiantojen määrään, vai käykö joku ihan fyysisesti ilmiantoja läpi. Moni asia viittaisi automatisoituun järjestelmään, koska Facebook jäähyt, eli bannit ovat saaneet välillä jopa hieman koomisia piirteitä.

Lähde: facebook , puheenvuoro

 

7 KOMMENTIT

  1. Laura puhuu asiaa -jälleen kerran. Tässä olisi suomen katajaiselle(?) kansalle uusi presidentti ympäri pyöreitä horisevan kuminaaman tilalle! Ymmärretäänkö tilaisuuteen tarttua?

  2. Yllättävän hiljaa on valtamedia Laurasta, on vaan vaarallinen monelle valtaapitävälle.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.