Maahanmuuttajia koulutetaan kovapalkkaisiin varastotöihin – Eivätkö suomalaiset kelpaa?

13

Sosiaalisen median maahanmuuttokriittisillä sivuilla on viime aikoina levinnyt kuva mainoksesta, jossa Omnia ja Henkilöstöpartneri Vertico Oy hakevat maahanmuuttajia koulutettavaksi kokoaikaisiin työsuhteisiin varastotyöntekijöiksi ja hyllyttäjiksi pääkaupunkiseudulle.

Koulutus kestää noin 4 kk ja se tapahtuu lähes täysin työharjoitteluna työpaikalla. Kaikki koulutuksen läpäisseet työllistetään. Kuukausipalkaksi mainitaan jopa lähes 2700 euroa, joka on käytännössä pienen kaupungin toimialajohtajan palkkaa vastaava summa.

Suomen kielen taitoa ei vaadita, mutta luku- ja kirjoitustaito latinalaisilla aakkosilla olisi suotava.

Kummastelua ja kritiikkiä on herättänyt koulutuksen rajoittaminen niin, että se koskee pelkästään maahanmuuttajia. Moni suomalainenkin työtön olisi valmis ilmoittautumaan lyhyeen koulutukseen, jonka läpäisseenä saisi varman työpaikan muhkealla palkalla varastohommien parista. Mutta valitettavasti suomalaisille ei tällaisia onnenpotkuja järjestetä.

Ilmoitusta pidetään Facebook-keskusteluissa rasistisena ja syrjivänä suomalaisia kohtaan. Yleisesti ihmetellään, miksi ihmiset asetetaan eriarvoiseen asemaan ja miksi vastaavalla tarmolla ei panosteta kantasuomalaisten työllistymiseen.

Verkkokeskusteluissa pohditaan, että jos vastaava ilmoitus julkaistaisiin niin päin, että koulutukseen hyväksyttäisiin ainoastaan kantasuomalaiset ihmiset, olisi media- ja rasismikohu valmis. Mutta kun syrjintä tapahtuu enemmistöä kohtaan, ketään ei kiinnosta. Media ja poliitikot eivät halua puuttua tiettyjen ryhmien erioikeuksiin, keskustelussa arvellaan.

Soittoyrityksistä huolimatta emme tavoittaneet Omnian Aarne Kuusta kommentoimaan asiaa.

Lähde: Facebook

13 KOMMENTIT

 1. Jos ilmoitus koskisi vain miehiä, feministit repisivät housunsa. Mitähän niille nyt tehdään …

  • Kyseessä ON LAITON PERUSTUSLAIN VASTAINEN – SYRJIVÄ – ILMOITUS.
   Tiedot tästä ’hakuilmoituksesta’ SYRJINTÄASIAMIEHELLE, OIKEUSASIAMIEHELLE, POLIISILLE etc

 2. Tää on joo ihme touhuu. Jos on varastomiehen paikka avoinna niin siihen voi olla 200 – 300 suomalaista hakijaa ja joukossa varmasti paljon hyviä työntekijöitä.

  Ei siis pulaa osaavista ja motivoituneista tekijöistä!!!

  Nyt halutaan selkeesti kampee matut ohituskaistaa pitkin töihin ohi suomalaisten. Törkeetä, ärsyttävää, pistää suorastaan vihaksi.

 3. Kaupan ala kysessä. Varmaan S-ryhmä osana tätä mädätystä. Ässä paskahan on mainostanut lipovansa matuja.

 4. Sain sellaista tietoa että näitä 2415 – 2682 €:n kuukausipalkkaisia maahanmuuttajille tarkoitettuja työpaikkoja tuettaisiin veronmaksajien laskuun.

 5. Tähän asti on julkisessa keskustelussa puhuttu lähinnä poliitikoista ja virkamiehistä, miten he mädättävät Suomea. On aika nostaa esille myös yritykset jotka toimivat kuin maanpetturit.

  Tämä on puukonisku oman kansan selkään.

 6. Kyllä tonne muuten voi postia laittaa tai vaikka soittaakin, jos on asiaa tai kiinnostunut koulutuksesta?

  • Rupesin myös pohtimaan samaa ja aika iso palkka myös hyllytyksestä. Tossa on taas jotain suurta mätää taustalla. Varmaan veronmaksajien pussista maksetaan tukena ”lisä tonni” joka kuukausi. Sairasta. Hitto ottaa päähän tää touhu.

 7. Millähän summalla veronmaksajat osallistuvat tämän 2415 – 2682 €:a/kk tienaavan suomen kieltä osaamattoman maahanmuuttajavarastomiehen palkanmaksuun? Miksei kantasuomalaisia suomen kieltä osaavia pikakouluteta myös 4kk:ssa ja tarjota samoja veronmaksajan kustantamia palkkoja jotka hakkaavat TES-palkat reilusti? Työttömyys Suomesta katoaisi näillä eväillä hyvin nopeasti.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.