Vihreät vaativat sukupuolineutraaleja vessoja Imatralla

Vihreiden valtuustoryhmän valtuustoaloite sukupuolineutraaleista vessoista laitettiin Imatran kaupunginhallituksessa jatkovalmisteluun. Aloitteen mukaan erilliset WC:t syrjivät transsukupuolisia tai muunsukupuolisia, uutisoi Imatralainen.

Aloitteen on kirjoittanut Vihreiden nuorten jäsen Aino Miikki, ja valtuustoon sen vei Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Päivi Marttila. Valtuustosta aloite päätyi kaupunginhallitukselle.

– Sukupuolivähemmistöjen edustajat, jotka eivät koe voivansa mennä sukupuolioletettuihin WC-tiloihin, ovat syrjityssä asemassa Imatran palvelu- ja toimipisteiden tiloissa. Sukupuolineutraaleja WC-tiloja pitäisikin saada jokaiseen palvelu- ja toimipisteeseen tasa-arvon parantamiseksi, aloitteessa sanotaan.

Miikin kirjoittaman aloitteen mukaan nykykäytäntö rajoittaa sukupuolivähemmistöjen liikkumista yleisissä WC-tiloissa. Miikki uskoo, että Imatra profiloituisi sukupuolineutraaleiden vessojen ansiosta suvaitsevaisemmaksi kaupungiksi.

Miikki kertoo kokevansa lievää turhautumista nähdessään uusissa tiloissa edelleen erillisiä miesten ja naisten vessoja. Hänen mukaansa se on jo vanhanaikainen käytäntö.

– Viimeksi Teatteri Imatrassa mietin sitä, että miksi on pitänyt tehdä sukupuolitetut vessat. Kun tehdään uusia rakennuksia, voisi hieman kääntää ajatusmaailmaa nykyaikaisemmaksi, Miikki sanoo.

Lukion moduulirakennuksissa sukupuolineutraalit vessat ovat jo käytössä, ja ne ovat saaneet oppilailta hyvän vastaanoton.

Muissakin julkisissa tiloissa voisi Miikin mielestä ottaa mies- ja naismerkinnät pois, mutta erityisesti hän toivoo, ettei uusiin rakennuksiin enää tehtäisi erillisiä miesten ja naisten vessoja.

– Kyse on aika pienestä asiasta. Jos pisuaarit halutaan säilyttää miesten vessoissa, niin voisihan ne jossain olla erikseen vaikka toisessa kerroksessa. En usko, että sukupuolineutraalit vessat ainakaan huonontaisivat kenenkään elämänlaatua, Miikki arvelee.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Päivi Marttila pitää Miikin ajatusta sukupuolineutraaleista vessoista hyvänä.

– On hyvä, että nuoret tuovat aktiivisesti esille omia ajatuksiaan. Sukupuolineutraalit vessat olisi helppo toteuttaa, ja se olisi myös tilankäytännöllisesti järkevä ratkaisu, Marttila toteaa.

 

Lähde: Imatralainen

16 thoughts on “Vihreät vaativat sukupuolineutraaleja vessoja Imatralla

  • 9.10.2017 at 16:03
    Permalink

    Niin tai jospa sitten transuille omat vessat. Tästä eteen päin olisi siis miesten, naisten ja transujen ovi. Kelpaisko se viherpiipertäjille??

    Reply
  • 9.10.2017 at 16:31
    Permalink

    Nämä ressukat eivät kestä sitä että maailma ei heijasta heidän halujaan ja kypsää kahden viikon ikäistä ideologiaanjoka luettiin jostain edistyksellisestä julkaisusta. Tuossa vaiheessa luulisi jo vähän omienkinn kellojen soivan.

    Hulluuden tunnistaa siiitä että sitä edustava ei kykene keskustelemaan siitä lainkaan kriittiseen sävyyn. Itse kannatan periaatetta, missä paras argumentti on todennäköisesti vähiten väärässä.

    Reply
  • 9.10.2017 at 17:15
    Permalink

    Viherkommunistien kulttuurimarxistis-feminististä perversiota!

    Reply
  • 9.10.2017 at 17:43
    Permalink

    Paljon järkeä avata vessat kummallekin sukupuolelle, koska avaa kaikille runkuille pääsyn naisten wc:n puolelle. Lisäksi miesten wc:ssä tuoksahtaa monesti kipakka b-vitaminin hajuinen odöör. Ei pidä myöskään unohtaa miesten vessojen urearoiskeita lattioilla ja pöntön reunoilla, johon on tyttären kiva istahtaa asioimaan.

    Reply
  • 9.10.2017 at 17:48
    Permalink

    En ymmärrä koko vouhotusta, sillä suurimmassa osassa julkisia tiloja on inva-vessa. Käyttäköön sitä, jos ei tiedä mitä sukupuolta on.

    Reply
  • 9.10.2017 at 17:52
    Permalink

    Saatiin sitten tämäkin paska englantia puhuvista maista Suomeen. Ennen oli edistystä se, että ihmiset lensivät kuuhun tai loivat hienoja pop-sävellyksiä tai ihmisten vapaa-aika lisääntyi. Tämän päivän progressiiviset harrastaa melkein pelkästään tällaista ja sitten niillä on apuna mm. internet-teknologian jättifirmat tehostamassa sitä, että kaikkien pitää niellä tämmöiset vouhotukset.

    Reply
    • 9.10.2017 at 17:55
      Permalink

      Mies voi synnyttää, mutta ei tiedä kumpaan vessaan mennä. Vauvanhoidolle on omat vessat ja sinne saa mieskin mennä.

      Reply
  • 9.10.2017 at 18:08
    Permalink

    Mahtaa siinä naisia vituttaa jos nuo yleistyy. On naisen hienoa mennä pissille kun joku kännikala on kusta lorotellut pytyn kannen reunoille ja vähän lattialle ja haju sen mukainen. Tai kun nainen menee hätää helpottamaan on siellä jo kalevi jorma kourassa ja iskee silmää ja sanoo, katoppas mikä täällä. Mulle on ihan sama mutta käykö se myös muille kuin vihervasemmiston idiooteille, epäilen.

    Reply
  • 9.10.2017 at 21:35
    Permalink

    Vittu on se sillain et kolme vessaa pitäis olla:
    Miesten, naisten, ja transujen!!!

    Reply
  • 9.10.2017 at 21:52
    Permalink

    Vihreille uusi tunnus ja väri v. 2020: eläinkuineläinWessat

    Reply
  • 9.10.2017 at 21:53
    Permalink

    … tai kaikkien eläinten yhteisWessat

    Reply
  • 9.10.2017 at 22:25
    Permalink

    Jos ei tavalliset miesten ja naisten vessat käy niin Miikki voi kusta ja paskoa housuihinsa -se on jokaisen hörhön IHMISOIKEUS.

    Reply
  • 9.10.2017 at 23:28
    Permalink

    Voisi olla vessat erikseen miehille, naisille ja pervoille.

    Reply
  • 10.10.2017 at 17:24
    Permalink

    Vihreiden mielestä on siis ok ryhtyä polkemaan enemmistön oikeuksia. Ei ole olemassa sukupuolineutraalia. …sellainen on vain joidenkin ihmisten korvien välissä.
    Miksi tulisi reagoida erittäin pienen vähemmistön intoon saada miehet ja naiset samoihin vessoihin. …ovatko he pervoja…kiihottaako heitä yhteisvessat?
    Ei kiitos. ..yhteiskunta ei voi toimia pienten vähemmistöjen ehdoilla.

    Reply
    • 11.10.2017 at 01:44
      Permalink

      Sukupuolia on kolme: Mies, nainen ja mielenterveysongelma.

      Reply
  • 19.11.2018 at 12:54
    Permalink

    Vihreät vaativat näitä vessoja koska siellä matujen on helpompi raiskata valkoisia tyttöjä.

    .

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.