Halla-aho: Työvoiman saatavuusharkinnan poistaminen on ovien avaamista halpatyövoimalle

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho suhtautuu Facebook-sivullaan nuivasti ulkomaisen työvoiman saatavuusharkinnan poistamiseen. Halla-aho kirjoittaa:

”Muutama sana EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevan työvoiman saatavuusharkinnan poistamisesta, jota ovat esittäneet kansanedustajat niin vasemmalta kuin oikealta, kukin omista syistään.

Kokoomuslaisesta näkökulmasta ovien avaaminen halpatyölle on rationaalinen valinta. Yritykset saavat entistä edullisempaa työvoimaa, kun taas ongelmat kaatuvat veronmaksajan niskaan. Jos halpatyöläinen tekee nälkäpalkalla töitä, hän on tulonsiirtojen ja julkisten palvelujen ansiosta nettosaaja, ei -maksaja. Perheenjäsenistä puhumattakaan.

Vasemmistolaiset tuskin ajattelevat nenäänsä pidemmälle vaan näkevät saatavuusharkinnan poiston vain yhtenä keinona haalia maahan lisää kolmannen maailman ihmisiä.

Saatavuusharkinnan poistamista perustellaan usein sillä, että ”Suomi tarvitsee osaajia”. Tässä yhteydessä on syytä huomata, että esimerkiksi erityisasiantuntijat, tutkijat ja yritysten yli- tai keskijohdossa toimivat henkilöt on jo nyt vapautettu saatavuusharkinnasta.

”Erityisasiantuntijalta” edellytetään n. 3000€ bruttopalkkaa, mutta tästäkin voidaan tinkiä tapauskohtaisesti. Erityisasiantuntija voi tarkoittaa esim. intialaista koodaria, jonka myyntivaltti on se, että hän koodaa halvemmalla.

Myös nykyistä saatavuusharkintaa harjoitetaan ELY-keskuksissa joustavasti. Esimerkiksi Uudellamaalla on oletuksena, että terveydenhoitoalan ammattilaisia, ravintolatyöntekijöitä, kotiapulaisia, siivoojia ja rakennusmiehiä ei ole saatavilla kotimaassa. Nämäkin alat on siis käytännössä vapautettu saatavuusharkinnasta.

Vuonna 2016 tyypillisimmät ammatit, joihin tehtiin saatavuusharkinnan pohjalta päätös, olivat puutarhatyöntekijät, toimisto- ja laitossiivoojat sekä ravintola- ja suurtaloustyöntekijät.

On siis syytä pitää hyvin kirkkaana mielessä, että saatavuusharkinnan poistamisessa on kyse ovien avaamisesta hal-pa-työ-voi-mal-le. Halpatyövoima tulee kalliiksi yhtäältä suomalaiselle duunarille ja toisaalta julkiselle sektorille.

Ruotsi on yksi harvoista Euroopan maista, joka on luopunut työvoiman saatavuusharkinnasta. Tämä on synnyttänyt vakavia ongelmia kuten rikollisuutta ja työlupien kaupittelua. Ulkomaalaisia työntekijöitä on tullut matalapalkka-aloille, joilla on jo valmiiksi työvoiman ylitarjontaa, ei työvoimapulasta kärsiville aloille. Aiheesta on hiljattain kirjoittanut mm. SAK:n puheenjohtaja Eloranta.

Suomen on keskityttävä työllistämään täällä jo olevat kehitysmaalaiset eikä haihateltava uusien maahantuonnista. Tärkeimmissä humanitaarisin perustein saapuneissa ryhmissä työllisyysaste on 10-20%.

Perussuomalaisten kanta on, että työvoiman saatavuusharkinnasta on pidettävä kiinni vähintään nykyisellä tasolla.”

Lähde: Facebook

4 thoughts on “Halla-aho: Työvoiman saatavuusharkinnan poistaminen on ovien avaamista halpatyövoimalle

  • 10.10.2017 at 18:09
    Permalink

    Vartian unelma. Jos nyt ammattiliitot antavat periksi tässäkin, se on ammattiliittojen loppu. Kuka maksaa liiton maksuja jos johtajat myöntyvät joka asiassa EK:lle ja porvarihallitukselle. Onneksi olen jo sen ikäinen ettei tämä paska koske kovin kauaa meikäläistä muuta nuorempia käy sääliksi. Nyt ne liittoja kommunisteiksi haukkauvat saavat tutaa mitä oli aika ennen työsopimuksia ym.Työnantaja sanelee kaikki työntekijälle ja jos pullikoit, on potkut perseelle.

    Reply
  • 10.10.2017 at 18:33
    Permalink

    Ulkomaan eläviä tulee ovista ja ikkunoista -vain nimikkeet muuttuvat, lopputulos ei.

    #kansanmurha #kansanvaihto

    Reply
  • 10.10.2017 at 22:05
    Permalink

    Tämä on täysin totta. Eivät sitä Opteam ja muut vuokraorjayritykset muuten niin kovin lobbaisi.

    Lisäksi sosiaaliturva on kadonnut käytännössä muuten kuin nimellisesti kokonaan viiden vuoden sisään niin soppa on valmis. Lisää asuntotukiaisia vuokranantajille, huonosti toimiville yrityksille palkkatukea, ghettoutuminen, no-go zonet, rikollisuus räjähtää käsiin, Balkanin ja Baltian ryöstöjengien leikkikenttä senkun rikastuu. Nettojäsenmaksut EU:lle kasvaa. Mamutukien määrä kasvaa n. miljardilla vuodessa. Kohta keskimäärin jo 70% bruttotuloista menee asumisen kustannuksiin kun perinteisten duunarialojen palkat putoavat. Hyvää syntymäpäivää Suomi 100v.

    Reply
  • 11.10.2017 at 00:31
    Permalink

    Ruotsi on yksi harvoista Euroopan maista, joka on luopunut työvoiman saatavuusharkinnasta. Tämä on synnyttänyt vakavia ongelmia kuten rikollisuutta ja työlupien kaupittelua. Ulkomaalaisia työntekijöitä on tullut matalapalkka-aloille, joilla on jo valmiiksi työvoiman ylitarjontaa, ei työvoimapulasta kärsiville aloille 😀 Ihan hauska

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.