Satelliittivalvontaan perustuvat tiemaksut tulossa – Suunnitelma jo lausuntokierroksella

30
Mainos

Liikenne- ja viestintäministeriö suunnittelee Suomeen satelliittivalvontaan perustuvia tiemaksuja, uutisoi Uusi Suomi. Lehden mukaan ministeriö on jo lähettänyt lausuntokierrokselle luonnoksen satelliittinavigoinnin toimenpideohjelmasta, joka liittyy EU:n ohjelmaan.

Ohjelman kerrotaan kuvaavan satelliittinavigointijärjestelmien nykytilaa ja hyödyntämistä sekä Suomen avaruushallinnon nykymallia ja siihen kohdistuvia muutospaineita.

Ehdotuksessa esitetään 14 konkreettista toimenpidettä, joiden avulla Suomi halutaan nostaa yhdeksi satelliittijärjestelmien hyödyntämisen kärkimaista. Tienkäyttömaksut ovat mukana luonnoksessa, jossa viitataan GNSS-satelliittipaikannusjärjestelmään.

– Tällä hetkellä koko EU:ssa yhteen toimivia sähköisiä tienkäyttömaksujärjestelmiä (EETS-palvelu, European Electronic Toll Service) ei sovelleta missään EU-maassa, mutta sen sijaan erillisiä sähköisiä tienkäyttömaksujärjestelmiä on noin 200, joista osa hyödyntää satelliittipaikannusta. Yksi näistä EU:n yhteen toimivista sähköisistä tienkäyttömaksujärjestelmistä perustuu GNSS:n hyödyntämiseen, ministeriön ohjelmaluonnoksessa sanotaan.

Luonnoksen mukaan komissio on antanut keväällä 2017 ohjelman, jonka tavoitteena on päästä eroon aikaperusteisesta tienkäyttömaksusta siirtymällä käyttömaksuihin, jotka perustuvat ajosuoritteisiin eli käytännössä ajettuihin matkoihin.

–Tarkoitus olisi saada aikaan koko EU:ssa yhteen toimiva järjestelmä. Tavoitteena on välttää ruuhkat ja ympäristöhaitat. Kuljettaja tulisi toimeen yhdellä sopimuksella ja yhdellä ajoneuvolaitteella koko EU:ssa, luonnoksessa sanotaan.

Ohjelmaluonnoksen keskeisimpiin toimenpiteisiin kuuluvat ministeriön mukaan satelliittitiedon hyödyntämisen edistäminen liiketoiminnassa ja palvelujen tarjonnassa ja arktisilla alueilla sekä piensatelliittien hyödyntämisen edistäminen.

Toimenpideohjelma on osa hallituksen kärkihanketta digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamiseksi. Hankkeen tavoitteena on tehdä Suomesta suotuisa toimintaympäristö digitaalisille palveluille ja digitaalisuuteen perustuville liiketoimintamalleille, Uusi Suomi kertoo.

Henkilökohtainen navigointi on arkipäivää jo kaikkialla maailmassa. Satelliittipaikannus on mahdollista 5,4 miljardissa älypuhelimessa ja sadoissa miljoonissa navigaattoreissa. Liike- ja viestintäministeriö muistuttaa, että satelliittinavigointi on tärkeä osa myös yhteiskunnan toimivuutta. Muun muassa sähköverkkojen, tietoliikenneverkkojen ja liikenteen palvelujen toiminta edellyttää satelliittipaikannusta ja tarkkaa aikatietoa.

Euroopan komission arvion mukaan toimialan arvo tällä hetkellä on yli 70 miljardia euroa. Kasvavan automaattiliikenteen, 5G:n ja IoT:n kehityksen ansiosta markkinan arvon odotetaan nousevan noin 195 miljardiin euroon vuonna 2025. Kasvusta suuri osa tulee erilaisista älypuhelimiin tarjottavista palveluista.

Toimenpideohjelman on tarkoitus valmistua kuluvan syksyn aikana. Ohjelmasta annettavien lausuntojen määräaika on 17. lokakuuta.

Lähde: US

Mainos

30 KOMMENTIT

 1. Lehtien aikanaan mainostama ja lobbaama ”talousliitto” on lähtenyt hieman lapasesta.

  Eipä työn Bernerin myyränkään tarkoitus tässä maassa liene muu kuin juuri tämä. Ajaa Suomea syvemmälle liitovaltioon, myydä valtionomaisuutta ja köyhdyttää koko kansaa.

  Kuinka moni meinaa maksaa nämä tulevat lailliset varkaudet joita tienkäyttöamaksuiksi kutsutaan?

 2. Toi on taas niin idioottisuunnitelma. Systeemin pystyttämis- ja ylläpitokulut ovat varsin isot ja syövät ison osan ”tuotosta”.

  Täysin paska tapa kerätä lisää veroja.

  • Komppaan, Aivan turha järjestelmä useamman satasen paskapurkki pyörimään auon kojetaululle tupakansytkäriin?? ja sitten tiedon purku ja käsittelyjärjestelmät ja niiden ylläpito.. HUH HUH .. raha menee taas jonnekin espanjaan näitä softia ja purkkeja tekevälle firmalle..

   mielumin maksaisin vaan enemmän veroja… mielellään vain tuloveroa.. turhat erilaiset erinimiset verot on ihan vain pilkkaa!!
   (yle verojne.. )

 3. Autojen sateliittipaikannus systeemi on veruke jonka avulla rakennetaan toimiva infastruktuuri johon sitten vain sattumalta lisätään sirutus eli kaikki ihmiset sirutetaan ja Suomi tietenkin KÄRKIMAANA ensin mukana ihmiskunnan orjuuttamisessa.Raamatussakin mainitaan tuo 666 eli pedon merkki systeemi.

  • Kyllä. Liisn harva tätä ymmärtää, vaikka katsoo vierestä, kun infraa nwo euroopalle rakennetaan.

   Poliisin madaltuva voimankäyttökynnys ja yksityiselämään puuttuminen, tyhmemmän geenipoolin väkisin sekoittaminen, lisääntyvät maksut, turvallisuuspalvelut, kikyt ja sotet, sateliittiseuranta, eu:n omat sotilasjoukot, eu:n syyttäjänvirasto, politisoitumut poliisi.. Katalonia on hyvä esimerkki nwo eu toiminnasta. Jos ei hyvällä, niin pahalla. Sitäkö se on, tämä läntinen arvoyhteisö. Että sitä kyllä kannatetaan siihen asti kun kaikki tottelee. Jos ei totella, niin voimankäyttö on heti seuraava askel.

   Ja arvojohtajamme, kummityttönsä kanssa lisääntyvä sauli nyökyttelee mille tahansa mitä eu ja usa israelin kanssa sanovat,

 4. Onneksi on maastoauto harrastepelinä… Kun tämä laki tulee voimaan, ajan penkkoja pitkin töihin enkä käytä tietä kuin murto-osan nykyisestä 🙂

 5. Asia on sama, kuin aikaisemminkin mutta kieliasu ja argumentointi on hyvin suunniteltu. Vedettiinpä taas EU:kin mukaan tähän paskaan. Veronmaksajat ovat kustantaneet nämä tiet ja nytkö siitä taas jouduttaisiin maksamaan uudestaan ja vielä ihmisten seuranta päälle 🙁

 6. Kokoomus ja Kepulit rakentas kanki kovana stalinististä dystopia kyttäys diktatuuria, jatkossa onkin sitten helppo kyykyttää neuvosto siis euvosto vastaiset ajattelijat.

  Ihanaa saatana huutaa Cuck Alex.

 7. En olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten että Orwellilainen yhteskunta toteutuu elinaikanani.

  • Jos pitää silmät auki, huomaa, että orwellismi on kiihtynyt erittäin nopeasti lähivuosien aikana. Tämä johtuu siitä, että ihmisten silmät ovat auenneet ja juutalaiset pankkisuvut joutuvat nopeuttamaan suunnitelmiaan länsimaiden muuttamisessa totalitaarisiksi poliisivaltioiksi.

  • Sama täällä. Jos oikein asiaa miettii, niin lähes kaikki uusi teknologia 1990-luvun jälkeen on valjastettu palvelemaan ihmisten kyttäämistä ja kontrollointia. On turvatarkastusta, turvakameraa, turva- sitä ja turva-tätä eli kaiken mahdollisen ja mahdottoman tarkkailua ja mahdollisesti myös verottamista ja laskuttamista. Tuntuu myös, että ihmisten turvallisuuden tarvetta lietsotaan terrorismilla, pakolaisuudella, katastrofiuutisilla ja jatkuvasti ylläpidettävällä sodan uhalla. Jos on yhtään hengellisesti suuntautunut, niin on helppo havaita touhun etenevän ihan Raamatun ennustusten mukaan. Muuten tätä kontrollinhimoa on vaikea selittää. Homma etenee niin, että saadaan illuminaattien symbolissa esiintyvä Luciferin ts. Pedon valvova silmä kaikkinäkeväksi. Maallisempi versio tästä on YK:n Agenda 21 ja sitä sivuava resurssipohjainen taloudenhallintajärjestelmä ”Zeitgeist”, joka pakottaa ihmiset tarkasti säädeltyyn muurahaisen elämään.
   Oli miten oli, vaikea tässä on enää hyväuskoinen olla. Järjettömän tuntuisia systeemejä esitellään ja pusketaan läpi kiihtyvään tahtiin ja kaiken takana on joku mystinen taho. Kansalaisten mielipidettä ei ole aidosti kuunneltu enää vuosikymmeniin.

 8. Jos satelliittinavigointi valjastetaan suomalaisia vastaan, niin se on äkkiä koko järjestelmän loppu täällä.
  Häirintää eivät pysty estämään, vaikka olisi millainen gestapo/stasi kansan kimpussa.

 9. Taitaa homman kustannukset olla korkeammat kuin tuotto joka entisrstään nostaa autoilun kustannuksia.

  Mitä sanoo keskustan kenttäväki tähän? Hehän ensisijaisrsti joutuvat pitkien etäisyyksiensä tämän homman maksumiehiksi.

  Köyhät ja maaseutu kyykkyyn

 10. Bernerillä täytyy olla pää täynnä kusta! Johan nämä suunnitelmat on aikaa sitten todettu lainvastaisiksi ja ämmä vaan etenee itsepäisesti. Sitä päivää ei tule, että minun liikkumisiani kytätään, jätän sitten auton mieluummin katsastamatta.

 11. Tätä EI ratkaista tänne ruikuttamalla! Kertokaa mielipiteenne kansanedustajille ja muistakaa ensivaaleissa.

  • Onhan se niinkin, mutta ei perkele äänestetä noita kepuja ja Kokoomuksia vasemmistosta puhumattakaan ja hemmetin sininen pieru vai mikä nyt olikaan joutaa todellakin tippuun eduskunnasta.

 12. Minulle kyl sopii kun tuolla kauppakassilla vähän ajaa kauppa ja mökkireissuja Nyt maksaa 250 niin tyyriiks tulee ostokset

 13. Satelliitit pärähtää voimakkaalla valonheittimellä, kun on liian hienoa elektroniikkaa. Eivät kestä sähkömagneettisia valoaaltoja.

 14. Lvm:n sivuilta löytyy ohjeen kuinka lausunto annetaan. Nyt sitten lausuntojs kehiin. Ei pitäisi olla vaikeaa, jos tänne pystyy viestin kirjoittamaan, niin pystyy lausunnon antamaan!

 15. Kyllä todellakin vituttaa aina kun tämä ”pärstä” tai Sipilän naama näkyy jossain mediassa. Pitäisi säätää Suomeen sellainen laki, että tuollaiset valtion pellet, joutuisivat aina käyttämään jotain vappunaamaria esiintyessään julkisuudessa. Silloin heidän ulkoinen olemus vastaisi täysin heidän tekemisiään. !

 16. Ei onnistunut muualla Euroopassa kun kansalaiset eivät hyväksyneet että isoveli tietää ja näkee missä kuljet, mm. Saksassa. Suomessa meiltä ei edes kysytä. Ajetaan vaan väkisin systeemiin.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.