Näkökulma: Kulttuurinen omiminen – Kielletäänkö lapsilta inkkarileikit?

6

Kun naisen asema Suomessa ja sivistyneissä länsimaissa on niin korkealla tasolla, että oikeita ongelmia sen suhteen ei enää ole, ovat feministiset naiset ja naisenmieliset miehet keksineet muutaman kestoaiheen, joista he nostavat jatkuvasti älämölöä, vaikka aihetta ei oikeasti edes olisi. Näitä aiheita ovat muiden muassa vihapuhe, rasismi, naisviha ja kulttuurinen omiminen.

Mikään näistä ei ole merkittävä ongelma, mutta niistä tehdään ongelmia käsitteen kriteerejä sopivasti laventamalla. Nykyään kaikki maahanmuuttopolitiikan tai rikollisten maahanmuuttajien tai terroristien arvostelu katsotaan vihapuheeksi ja rasismiksi. Erään ministerin mukaan jopa turvapaikanhakijoiden motiivien epäily on rasismia.

Puhumattakaan siitä, että joidenkin poliisien tulkinnan mukaan some-tykkäykset ja -jaotkin ovat kiihottamista kansanryhmään vastaan, vaikka et olisi sanonut tai kirjoittanut sanaakaan. Uskomatonta, mutta todellisuutta Suomessa vuonna 2017.

Käsi ylös, kuka on nähnyt tai kuullut jossain avointa naisvihaa? Niinpä niin. Feministit puolestaan yleisesti viljelevät avointa miesvihaa, mutta siihen ei puututa. Ilmeisesti se on sitä parempaa vihaa.

Viimeisin ulkomailta Suomeen rantautunut valituksen aihe ammatikseen mielensä toisten puolesta pahoittavilla on kulttuurinen omiminen. Tämä jo käsitteenä järjetön asia tarkoittaa sitä, että jotkut kansanryhmät ovat alkaneet loukkaantua siitä, että toiseen kansanryhmään kuuluvat yksilöt ovat ottaneet vaikutteita heidän kulttuuristaan.

Kulttuurisesta omimisesta syyttely on levinnyt muoti-ilmiön lailla vähemmistöjen ja eri kansanryhmien parista valtavirtaan. Sijaisloukkaantujat ovat innoissaan, kun saivat taas uuden valittamisen aiheen.

Mikä tässä on kaikkein naurettavinta, niin juuri ne samat henkilöt, jotka kannattavat maahanmuuttoa, monikulttuurisuutta ja kulttuurien sekoittumista, ovat kaikkein äänekkäimpinä syyttelemässä muita kultturisesta omimisesta.

Usein syytöksiin kulttuurisesta omimisesta liitetään myös rasismi. Vaikka toisen kulttuurin piirteitä lainattaisiin pelkästään kunnianosoituksena, eikä lainkaan pilkkaavassa mielessä, puritaanit syyttävät sinua kulttuurisesta omimisesta ja rasismista.

Käytännössä tämä on tarkoittanut sitä, että esimerkiksi intiaanien sulkapäähineen käyttö on erittäin tuomittavaa muilta kuin intiaaneilta. YouTuben kautta maailmanmaineeseen ponnahtaneen suomalaisen Steve ’n’ Seagulls -yhtyeen eräs jäsen joutui tämän vuoksi luopumaan sulkapäähineestään, ja laittamaan ketunraadon päähänsä.

Moni suomalainen loukkaantui verisesti intiaanien puolesta hiljattain, kun Miss Helsinki -finalistit esiintyivät kuvauksissa sulkapäähineissä.

Suomessa saamelaiset aktivistit ovat myös ottaneet asiakseen kulttuurisesta omimisesta narisemisen. Aina, kun jossain vilahtaa neljän tuulen hattu tai saamelaisvärissä oleva takki tavallisen suomalaisen päällä, joku saamelaisaktiivi itkee twitterissä. Ja muidenkin sijaisloukkaantujien mieli pahoittuu. Kaukana takana ovat ne ajat, jolloin Pulttiboisin nunnuka-hahmot hoilottivat televisiossa, ja kaikki osasivat ottaa sen huumorilla.

Nyt tämä vouhotus on johtanut jo siihen, että esimerkiksi tummaihoiset ihmiset ovat alkaneet syyttelemään rastatukkaisia vaaleaihoisia aiheesta. Jutun lopussa olevalla videolla rastatukkainen nuori mies joutuu tummaihoisen naisen hyökkäyksen kohteeksi asian tiimoilta.

Nykyään jo kasvomaalaukset antavat aiheen loukkaantua alkuperäiskansojen puolesta. Esimerkin tarjoilee ”Päivystävä anarkisti” Suvi Auvinen.

Toimittaja Sanna Ukkola kirjoitti marraskuussa 2016 julkaistussa blogissaan, että ”elämme loukkaantumisen, pöyristymisen ja kaikenlaisen pahastumisen aikakautta, jossa mikään asia ei ole liian pieni pahantahtoiselle väärintulkinnalle tai uhriutumiselle.” Oli harvinaisen oikeassa.

Tämä vouhotus saa koko ajan hullumpia piirteitä. Mihin tämä kaikki vielä johtaa? Kielletäänkö meikkaaminen kokonaan? Onko pizzansyönti italialaisen kulttuurin omimista? Kielletäänkö cowboy-hatut amerikkalaisia halventavina? Lopetetaanko lasten intiaanileikit tykkänään? Kielletäänkö ruotsalaisilta saunat suomalaisten kansallisomaisuutena?

Pitäisikö suomalaisten pukeutua jatkossa säkkiin, jotta emme vahingossakaan omisi minkään toisen kansan pukeutumiskulttuuria? Ulkomaiset elokuvat, tv-sarjat ja musiikki on myös kiellettävä, sillä nehän ovat kulttuuria puhtaimmillaan. Ja Suomi-rap on kiellettävä lailla, koska mokomat ovat omineet itselleen mustien kulttuurin. Puhumattakaan twerkkauksesta, jonka harjoittamisesta sietäisi joutua telkien taakse.

Olisi syytä harkita myös rajojen sulkemista, jotta maahamme ei pääsisi virtaamaan ulkomaista kulttuuria, tai ettei kallisarvoinen suomalainen kulttuuri pääse valumaan rajojen ulkopuolelle vieraille kansoille, jotka sitä niin ahnaasti itselleen omivat.

Kyllä, tehdään Suomesta uusi Pohjois-Korea. Eletään jatkossa tynnyrissä, jonne ei muun maailman hapatus tai haitallinen kulttuuri pääse, niin mielensäpahoittajat ovat tyytyväisiä.

Vai saako heitä mitenkään tyytyväisiksi?

6 KOMMENTIT

 1. Saatana että jengi on sekaisin!
  Onko juomaveteemme sekoitettu jotain aivotoimintaa tuhoavaa kemikaalia?
  Tämä ihmiskunta saisi ihan ansionsa mukaan kun jättimäinen meteoriparvi tuhoaisi koko porukan. Kun se päivä tulee ja maailmanloppu on väistämätön, minä juhlistan hetkeä kalliilla konjakilla!!!!!

 2. Ukkolalla ei ole kaikki Inkkarit kanootissa, onko ikinä ollutkaan mutta eihän sitä muuten YLEEn pääsisikään.

 3. Videon edistyksellinen vähemmistön edustaja on hyvä esimerkki siitä kun kognitio ei kykene käsittämään tämän luokan asioita. Matka mielenterveysongelmiin on lyhyt, kun oma tulkinta on universaali totuus. Vuosia kestänyt anti-white aivopesu tuottaa tulosta. Veikkaan että tämä sjw ei kuitenkaan kieltäydy käyttämästä valkoisten teknologiaa tai mm lääketieteellisiä saavutuksia.

  Mikään ei ole ihanampaa kuin leikkiä uhria. Sillloin voi heittäytyä vaikka väkivaltaiseksi, ja omassa, fluoratussa tajunnassa, sekin on ok kun on uhri.

  Alamme näkemään hyvin konkreettisesti mitä fluoraus, kemikaalien runsas kumuloituminen, ja aivopesu tekevät niille joilla kognitiivinen kapasiteetti ei vain riitä ymmärtämään asioita.

  Suvi Auvinen on hyvä esimerkki tästä. Turun keissin jälkeen hän totesi menevänsä syömään ja leffaan, mutta pahastui suresti kohtaamastaan naisvihasta ja toivotti myös erään hs mielipidekirjoittavan painuvan emättimeen kun ei kokenut naisvihaa, vaan päinvastoin, olevansa etuoikeutettu naisena Suomessa,

  Suvin käsitys myötätunnosta jota hän saarnaa levittävänsä.

 4. Matkiminenhan on suurinta kohteliaisuutta. Myös kohteliaisuus siis halutaan suomalaisilta kieltää? Näköjään ainoa, mitä suomalaiset saavat olla / tehdä, on olla maksumiehenä kaikkien vihervasemmistöhörhöjen kotkotuksille.

 5. Tähän on tultu, kun kansa on hylännyt ajatuksen Jumalan olemassaolosta. Niin kauan kuin Suomessa uskottiin kristillisen moraalin kertovan mikä on oikein ja väärin, ei tarvinnut luoda uutta moraalikoodistoa humanismin, feminismin tai vasemmistolaisuuden pohjalta. Heti kun hylättiin käsitteet synti ja hyve, piti äkkiä alkaa kasata tilalle maallisista asioista koodistoa joka määrittelee hyvän ja pahan. Nyt meille sitten kerrotaan, että intiaanipäähineen käyttö on syntiä.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.