HSL etsii työntekijöitä – Vuorotyön palkka 2048,04 euroa kuussa

6
Mainos

Helsingin seudun liikenne-kuntayhtymä etsii työntekijöitä ”ei niin kutsuvaan” vuorotyöhön, nimittäin lipuntarkastajiksi sekä kaikkiin HSL:n liikennevälineisiin että koko Suomen junaliikenteeseen.

Vaatimukset eivät sinänsä ole kaksisia. Vähintään 20 vuoden ikä, erinomainen terveys, hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto, paineensietokyky ja neuvokkuus.. Kielivaatimuksiksi on esitetty suomen kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen sekä käytännön englanti. Tehtävän hakeminen edellyttää myöskin aiempaa asiakaspalvelukokemusta.

Palkkaus ei päätä huimaa sillä kuukausipalkka henkisesti kuormittavasta ja jopa vaarallisesta työstä on 2048,04 euroa kuukaudessa + henkilökohtainen palkanosa, joka käytännössä määräytyy aiemman työkokemuksen perusteella. Ennen töiden aloittamista on suoritettava kuuden viikon koulutusjakso jonka ajalta työnantaja maksaa 1613 euron korvauksen. Vasta sitten pääsee työn syrjään, kuudeksi kuukaudeksi työssäoppimaan HSL:n palvelukseen. HSL ei ilmoituksessaan kerro maksetaanko työssäoppimisesta palkkaa tai muuta korvausta.

Työn kuvaus oli varsin simppeli:

”Matkalippuja tarkastetaan kaikissa HSL-alueen joukkoliikennevälineissä ja koko Suomen junaliikenteessä. Tarkastustyön ohessa tarkastajat opastavat matkustajia matkantekoon liittyvissä asioissa sekä tekevät lippulajitutkimuksia.”

Todellisuudessa lippujen tarkastajat ovat niitä jotka ovat asiakkaiden kanssa ensimmäisenä ”kosketuksissa” erilaisten ongelmien tapahtuessa, eikä ole lainkaan tavatonta että lipuntarkastajat joutuvat jopa fyysisen väkivallan kohteeksi. Työ on henkisesti äärimmäisen kuluttavaa. Esimerkiksi HS kirjoitti viime viikolla kahden lipuntarkastajan joutuneen pahoinpitelyn ja rasismisyytöksien kohteeksi näiden hoitaessa työtään helsinkiläisessä bussissa.

Lähde: kuntarekry , HS

Mainos

6 KOMMENTIT

  1. ”Taas se vituntarkastaja tulee.” :-D.

    55% verotuksella en sittenkään taida viitsiä. Mitenkäs se lasku menikään? Montako senttiä yhdestä tienatusta eurosta kaikkien verojen (tulo- , valmiste- ja arvonlisäverot) jälkeen oikeasti jäi itselle? Taisi olla luokkaa 17centtiä. Eli hyötysi tuosta työstä on loppujen lopuksi vain luokkaa 350€. Onko se riittävä korvaus hengenvaarasta?

    • Mietippä vartija- tai järjestyksenvalvojan duunia. Uskallan väittää ettei hengenvaara mahdollisuus ole ainakaan pienempi ja korvaus on about sama. En nyt vittuile vaan pelkkänä ajatuksena muillekkin kansalaisille

  2. Kas kun vaatimuksena ei ole ruotsinkielen taitoa, onhan Suomi virallisesti kaksikielinen maa. Ai niin, eiväthän ruotsinkieliset nyt julkisilla kulje. Nehän kulkee omilla autoillaan. Tai asuu työpaikkojensa vieressä.

    • En silti yhtään ihmettelisi tässä maassa vaikka oliskin ruotsin kielen vaatimus.

  3. 2048 e palkka on peruspalkka. Sen lisäksi maksetaan haittakorvaukset. Ilta, yö, lauantai lisät, sunnuntai lisät sekä aattokorvaukset.

VASTAA: Sana vapaa. Jokainen vastaa omista kommenteista.