Korkein oikeus alensi yhden Tapanilan raiskaajan tuomiota – ”Teko ei kokonaisuutena arvostellen törkeä”

3

Korkein oikeus on alentanut Tapanilan joukkoraiskaukseen syyllistyneen 18-vuotiaan Mustafa Nur Mohamedin rangaistusta. Hovioikeuden tuomio oli kaksi vuotta ja neljä kuukautta ehdotonta vankeutta kun taas korkein oikeus höyläsi tuomiosta kaksi kuukautta pois.

Korkeimman oikeuden mielestä Mohamed ei syyllistynyt törkeään, vaan perusmuotoiseen raiskaukseen. 2015 maaliskuussa viisi maahanmuuttajataustaista nuorta miestä lähti seuraamaan reilu parikymppistä naista Tapanilan juna-asemalta. Kolme heistä raiskasi tämän yhden pitäessä kiinni ja kahden työntäessä kätensä naisen housuihin ja sormensa tämän emättimeen ja peräaukkoon.

Hovioikeus tulkitsi raiskauksen kaikkien kolmen tekoon osallistuneen osalta törkeäksi ja antoi jo valmiiksi kevyemmät tuomiot muunmuassa kahden tuomitun alaikäisyyden sekä tapauksen saaman julkisuuden vuoksi. Mohamed oli täyttänyt 18 vain hieman ennen raiskausta ja senkin korkein oikeus näki lieventävänä asianhaarana. Käräjäoikeudessa syytettyjä oli viisi, mutta kahden syytteet hylättiin. Kaksi samaan ryhmään kuulunutta nuorukaista eivät osallistuneet itse tekoon vaan seurasivat tapahtumia sivusta.

Loppujen lopuksi korkein oikeus katsoi, ettei teko ole kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Lähde: ESS

3 KOMMENTIT

  1. Hovi ei petä hengenheimolaisiaan. Pistää miettimään, onko hovin tuomarit hand picked raiskarien suojelijoita vai mistä johtuu tämä raiskarien, somalien ja arabien jatkuva suosiminen?

  2. Hyvä signaali matuille, raiskataan vaan sillai lievästi ja valehdellaan ikä.On aika uskomatonta touhua oikeuslaitokselta. Suomalaiset naiset ovat todella suuressa vaarassa joutua matujen joukkoraiskausten uhreiksi koska se sallitaan ilman että siitä saisi tuomiota. Mutta tähän on tultu koska poliittinen korrektius on ajanut yhteiskuntamme tähän pisteeseen. Oman maan kansaliset eivät ole enää turvassa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.