SAK:n 10 käskyä kiikkuu syrjinnän rajamailla

5

Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö, eli SAK on julkaissut sivuillaan ”kymmenen keinoa edistää maahanmuuttajien työllistymistä” ohjeen.

Ohje pitävät sisällään askeleet maahantulosta, työelämään astumiseen.

 1. Kotoutumisen alkuvaiheeseen panostettava
 2. Maahanmuuttajat työelämään nykyistä nopeammin
 3. Yhteiskunnan ja kulttuurin pelisäännöt tutuksi heti maahantulon jälkeen
 4. Koulutus auttaa työllistymisessä
 5. Kielikoulutusta kaikille maahanmuuttajille
 6. Kotimaisten kielten opintoja kansainvälisten opiskelijoiden tutkintovaatimuksiin
 7. Työvoimapalveluiden oltava laadukkaita
 8. ”Yhdelle luukulle” maahanmuuttajien neuvontapalvelut
 9. Perehdyttämistä ja mentorointia riittävästi työpaikoille
 10. Varhaiskasvatus auttaa koko perhettä kotoutumaan

Kohta 1.1

Maahanmuuttaja ei saa jumiutua ”kotouttamiskuplaan”. Matka koulutukseen ja työelämään tulee olla lyhyt, eikä se saisi sisältää tyhjäkäyntiä ja turhia opintoja.

Eli siinä missä nuori suomalainen opiskelee vähintään 9 vuotta + mahdolliset jatko opinnot, saa maahanmuuttaja nopeutetun oikotien työpaikkaan.

Kohta 4.3

SAK:n ehdottamassa kokeilussa yleistä kielitaitoa ammatillisen koulutuksen pääsyvaatimuksena väljennetään ja kieliopinnot yhdistetään ammatillisiin opintoihin.

Siinä missä nuori paiskii töitä urakalla päästäkseen tiukkojen vaatimusten opintopaikkoihin. SAK suunnittelee oikopolkua maahanmuuttajille.

Kohta 7.3

SAK ehdottaa myös korotetun palkkatuen tai kotouttamissetelin myöntämistä työnantajalle, joka palkkaa maahanmuuttajan.

Sak siis ajaa suoraan maahanmuuttajan suomalaisen työntekijän edelle. Rahallinen korvaus on aina hyvä motivaattori yrittäjille.

Koko 10 kohdan ehdotuksen voi lukea SAK:n sivuilta.

 

5 KOMMENTIT

 1. loppui SAK-jäsenyys tähän, suomalaisten työläisten jälkikasvu syrjäytyy kun harjoitatte rasismia kantaväestöä kohtaan

 2. SAK ajaa ammattiliittojen lopullista tuhoa. Se alkoi halosen oppipojan ”humaanin” ihalaisen aikana toden teolla koska oli sopiva valinta EK:lle. Palkintona eläkevirka ministeriksi. SAK paskat välittää kotimaisista työttömistä, pääasia on että saadaan halaptyövoimaa suomen markkinoille ja palkkataso kehitysmaiden tasolle. Demarit ihmettelee kannatuslukujen laskua kun syy on varsin ilmeinen. Mutta tässä monikulttuurisuus ja matuhuumassa tulee näköjään sokeaksi ja kuuroksi ja koska natseja pitää paimentaa.

 3. Tuo SAK on melein yhtä raadollisnen äärioikestolainen järjestö kuin SDP. Molemmissa totalitarismi jyrää ja despootit johtavat.

  Mutta jos katsotaan näitä käskyjä ja mietitään sitä että SAK:n tulisi ajaa työläisten, jäsenistönsä, asiaa niin milä tavalla se ajaa heidän asiaansa että SAK laatii listan jolla tuodaan Suomeen uusia työttömiä veronmaksajien rasitteeksi? Tai millä tavlla se ajaa työveän asiaa että maahan tuodaan lisää työvoimaa taistelemaan niistä samoista urakoista joista suomalaiset taistelevat jo?

  Ja mitä SAK luulee tapahtuvan kun ihmiset eivät otakkaan niitä töihin tai eivät halua työmailleen? Entä jos ihmiset eivät halua niiltä mitää palvelua? Ei, tämä ei ole rasismia. Rasismi tarkoittaa sitä että kieltää jonkun henkilön oikeuden elämään ihonvärin perusteella. Tässä on kyse puhtaasti vanhasta Suomelaisesta valtiohallinnon sloganista:”Suosi Suomalaista”.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.