TE-toimisto uhkailee työttömyysturvan katkeamisella tekstiviestillä, johon ei voi vastata

12

Helsinkiläinen nainen julkaisi julkisen Facebook-päivityksen, jossa kirjoittaa seuraavasti:

Sain TE-palveluista tekstarin. Jäin miettimään, että onko meillä työttömillä oikeus osallistua tilaisuuksiin, joissa on toivottua sulkea kännykkä? Onko meillä mahdollisuus kulkea ruuhkaista katua tai istua bussissa tai antautua vilkkaaseen keskustelun kännykkä repussa?

Rentoutuminen ei muutenkaan näissä olosuhteissa ole ollut kovin helppoa. Ei ole mukavaa muistuttaa työttömyydestäni. Tuntuisi turvallisemmalta tarjoilla sinulle kiireisen uranaisen kuvaa. Kaksi vuotta sitten minusta tuli terveystieteiden maisteri. Innostuin eettisistä kysymyksistä ja eriarvoisuuden vähentämisen koen erityisen tärkeäksi. Meihin työttömiin luottaminen ei taida olla helppoa.

Mainos

En kuitenkaan juuri muuta vaihtoehtoa näe. Mitä kauemmaksi me etäännymme viranomaisista ja ”kunnon” kansalaisista, sitä kalliimmiksi ja monilla muillakin tavoilla ongelmallisemmiksi me tilastollisesti tulemme. Valitettavasti. Rohkaiskaamme toisiamme avoimeen ja tasa-arvoiseen vuorovaikutukseen. Luokaamme vaikuttamisen mahdollisuuksia heillekin, jotka hämmentävät mieltämme eivätkä toimi haluamallamme tavalla.

Meitä kaikkia yhdistää halu tulla kuulluiksi. Sen tunteen kokeminen rakentaa luottamusta ja luottamus saattaa synnyttää ihmeitä. Siellä se toivo elää. Palaan vielä viestiin ja mietin, että mitä hyvää sillä saadaan aikaan, että minun tai jokun muun työttömyyskorvaus katkeaa siitä syystä, että minua ei tavoiteta?

Sanonpa senkin vielä, että kun ensimmäinen soitto tuli istuin yliopistolla myötätuntoseminaarissa. Elämä on välillä aika hullunkurista! Näin sanoessani muistan kiitollisena, miten vuonna 1990 sain kunnian perustaa Porin työtorin, matalan kynnyksen palvelupisteen työnhakijoille ja koulutuksesta kiinnostuneille.

Nyt istun kotona ja odottelen kiltisti sitä toista ja ainoaa puhelua. Olisi muuten liian helppoa alkaa tässä nyt työvoimaviranomaisia moittimaan. Käytännön kokemusten avulla voimme kuitenkin nostaa esille tärkeitä kehittämiskohteita. Viestiä saa mieluusti jakaa!

Viestin oheen kirjoittaja on liittänyt kuvan Uudemaan TE-toimistolta saamastaan tekstiviestistä.

Viestissä kerrotaan, että työnhakijaa on yritetty tavoittaa puhelimitse, ja että mikäli seuraavalla soittokerrallakaan työnhakijaa ei tavoiteta, työnhaku eli samalla myös työttömyyskorvauksen maksaminen katkeaa. Viestissä muistutetaan, että työnhakija voi myös itse päättää työnhakunsa.

Viestin lopussa lukee vielä: Viestiin ei voi vastata tekstiviestillä tai soittamalla. Täten jos työnhakija ei jostain syystä pysty vastaamaan seuraavaan soittoyritykseen, työnhaku katkeaa.

Postaus on herättänyt keskustelua, jossa ihmiset luettelevat lukuisia eri tilanteita, joissa puhelimeen ei pysty vastaamaan: Suihkussa, saunassa, vessassa, auton ratissa jne.

Eräs keskustelija kertoo lähettäneensä TE-toimistolle palautetta asian johdosta, ja saaneen siihen seuraavan vastauksen: ””Hei! Kiitos asian tuomisesta esille! Selvitämme parhaillaan asiaa ja toimintakäytäntöjämme. Olemme yhteydessä asiasta vielä tämän päivän aikana. Ystävällisin terveisin, Aino / Uudenmaan TE-toimisto”

Eräs toinen kommentoija on saanut Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistolta samaa asiaa koskevan viestin, joka on kommentin jättäjän mukaan asiakasystävällisemmin muotoiltu. Tässä tapauksessa kyseiseen numeroon voi soittaa, ja puhelimen ollessa varattu virkailija soittaa takaisin.

Lähde: Facebook

Mainos

12 KOMMENTIT

 1. Pompotellaan, kuinkahan käy niille joilla on vain lankapuhelin ja samaan aikaan käy Kelassa asioimassa kun TE-toimisto soittaa. Kelassa taasen on ihmesähläri joka noukkii vain kantasuomalaisilta paperit jättäen tummat ja ählämit väliin, kysellen samalla kaikkien kuullen suureen ääneen henkilökohtaiset tiedot ja vaivat, helpottaen muka Kelan asiakaspalvelua. Tietosuojavaltuutetulla pitäisi olla tähänkin jotain sanomista…

 2. TE-keskus on enään pelkkä karenssiautomaatti, jonka tarkoituksena on vaan keksiä lisää syitä karensien saamiseksi ja sitten muka ihmetellään täysin tulottomien talouksien lisääntymistä…

  • samaan aikaan maahantunkeutujille jaetaan taskurahaa taikaseinästä, voisiko väestönvaihto olla enää tämän selvempi. meitä Suomalaisia valkoihoisia sorretaan meidän oman poliittisen eliitin toimesta. pikku hiljaa pitäisi herätä.

 3. Vaikeuksia on tuottanut myös se ettei TE-keskuksen väki ymmärrä sitä että on ihmisiä joilla ei ole pankkitunnuksia. Ja kun laittaa heidän eteensä pankkikirjan, niin ihmeissään katsovat että ”mikä tuo on”. Se on pankkikirja, joka on edelleen käytössä ja jonne kirjataan nostot ja panot. Sekä aina noston aikainen saldo.

  Kaikki eivät ole menneetä dopamiini-hömpötuksen. Osa ihmisistä käyttää käteistä rahaa eikä omaa pankkitunnuksia. Laki ei vaadi ihmisiltä pankkitunnistautumistietojen omaamista.

 4. Tota samaa on saanut maistaa tuttavapiirikin. Todella törkeetä touhua. Ei mitään tekemistä työllistymisen kanssa eikä motivoi millään tavalla hakemaan töitä -vaan pikemminkin päin vastoin. Hyvä Kok ja Kepu sekä Sininen pieru!!!!

 5. Saadaan siivottua työttömyystilastoja, hyvä lindström. Joku vielä hermostuu oikein kunnolla.

 6. Teen päiväkodissa keikkatyötä aina kun vaan saan keikan. 2-3 päivää viikossa niitä on siunaantunut mutta koska olen virallisesti työtön minun onnoltava jatkuvasti puhelin kourassa.

  Onneksi toissa päivänä soittanut työntekijä taisi olla poikkeuksellisesti varustettu maalaisjärjellä ja sanoi että asiat kunnossa siihen asti kun minulla alkaa äitiysloma tammikuussa. Edellinen kontakti ei ollutkaan yhtä fiksu.

 7. Mulla tiedoissa vain että yhteydenotto vain kirjeitse ja myös työllistymis-suunnitelmat paperiversiona aidoilla nimmareilla.
  Ei ole puh.numeroa, ja pitää vielä mainita tietoihin ettei ole pankkitunnuksiakaan,

 8. Tänään taas soi taskussa ollut puhelin ja ennenkuin sain työhanskat käsistä pois, taskun vetoketjun auki, puhelimen suojakannen auki ja painettua vastaamisnappia, oli puhelu jo katkennut. Soitin heti takaisin, mutta sieltä ei vastattu.

  Todennäköisesti kuitenkin oli joku puhelinmyyjän piru. Tiedoksi nyt vaan tällekin soittajalle; Ei tartte soitella! Enkä taatusti osta mitään, etenkin kun keskeyttävät tekemiseni.

  On se perkele, kun ihmisillä on niin kiire! Ja jotkut jopa suuttuvat, jos ihmiset eivät koko ajan ja heti ole saavutettavissa.

 9. En vain ymmärrä, miksi kukaan täysissä järjissään olevan ihminen on missään tekemississä TE-toimiston kanssa. Saman rahan saa Kelasta ilman mitään pompotteluja ja voi hakea itse haluamiaan duuneja ihan ilman mitään velvotteita, aikatauluja, haastatteluja, uhkailuja tai muuta kivaa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.