EU-ministerivaliokunta kokoontui: ”Suomi katsoo edelleen, että ongelmista huolimatta Turkin EU-jäsenyysprosessia ei pidä katkaista”

4
LKS 20150831 Pääministeri Juha Sipilä hallituksen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 31. elokuuta 2015. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa
Mainos

EU-ministerivaliokunta käsitteli kokouksessaan 13. lokakuuta Suomen ennakkovaikuttamislinjauksia Euroopan talous- ja rahaliiton eli EMU:n kehittämiseen, ja sai tilannekatsauksen Turkista.

EU-ministerivaliokunta linjasi, että Suomi osallistuu aktiivisesti markkinatalouden perusperiaatteisiin ja sijoittajavastuuseen nojaavaan EMU:n toimintaedellytysten vahvistamiseen. Suomi korostaa EMU:n toimivuuden parantamisessa markkinakurin ja jäsenmaiden oman vastuun merkitystä.

-On selvää, että EMU:a tulee kehittää, ja Suomen tulee jatkossakin olla aktiivisesti mukana kehitystyössä, pääministeri Juha Sipilä totesi.

Mainos

EU-ministerivaliokunta sai myös tilannekatsauksen EU:n ja Turkin suhteesta osana valmistautumista Eurooppa-neuvostoon (19.-20.10.). Suomi katsoo edelleen, että ongelmista huolimatta Turkin EU-jäsenyysprosessia ei pidä katkaista. Ministerivaliokunnassa oli esillä myös suomalaistoimittajan tapaus.

Lisäksi EU-ministerivaliokunta käsitteli Euroopan komission perusteltua lausuntoa (2015/2125). EU-ministerivaliokunta linjasi, että jatkossa Metsäkeskuksen tietojärjestelmästä voidaan luovuttaa julkisia tietoja ilman, että tietopyyntö pitää perustella. Henkilötietojen suoja säilyy.

Lisäksi EU-ministerivaliokunta linjasi Suomen kantoja ulkoasiain- ja yleisten asioiden neuvostoon. Ulkoasiainneuvoston (16.10.) asialistalla ovat Iran, Pohjois-Korea, Turkki sekä EU:n ihmisoikeuspolitiikka. Yleisten asioiden neuvoston (17.10.) pääaiheena on Eurooppa-neuvoston valmistelu. Lisäksi ministerit saavat 27-kokoonpanossa katsauksen Britannian eroneuvotteluista.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

 

4 KOMMENTIT

  1. Kun Olli Rehn oli laajentumiskomissaari, hän yritti Turkkia EU:n jäseneksi ja yritti selittää että sen demokratia on muka kehittymässä. Jos olisi pakko valita, niin mieluummin vaikka Valko-Venäjä sopisi jäseneksi. Eihän sekään mikään demokratia ole, mutta sillä on edes teoreettinen mahdollisuus tulla sellaiseksi.

  2. Siellä tapahtui lähes samanlainen islam vallankumous kuin iranissa 70-luvulla ja Afganistanissa 90-luvulla. Siellä ollaan menossa totalitaaristä diktatuuria kohti joka on höystetty islamuskon rakkauden sanomalla. Sananvapaus on viety oppositio viedään vankilaan ja vääräuskoista kirjallisuutta ei saa levittää.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.