Halla-aho: Osaajien tilalle tulee lukutaidottomia paimentolaisia, mikä voisi mennä pieleen?

13

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi äskettäin Facebookissa uutista, jonka mukaan korkeasti koulutettujen suomalaisten osuus on vuosien 2005 ja 2015 välisenä aikana pudonnut 38 prosentista 36 prosenttiin.

Halla-aho kirjoittaa:

”Tämän päivän muuttoliikkeen kuva on se, että pois lähtee kalliisti koulutettuja osaajia ja tilalle tulee rumasti sanottuna lukutaidottomia paimentolaisia ja kauniisti sanottuna ”koneinsinöörejä, joiden todistukset ovat vain unohtuneet kotimaahan”.

Kun tähän yhdistetään avokätinen sosiaaliturva ja työmarkkinat, joissa siivoaminenkin edellyttää tutkintoa, lisenssiä ja sertifikaattia, mikä voisi mennä pieleen matkalla kohti osaavaa, innovoivaa, turvallista ja hyvinvoivaa Suomea?”

Lähde: Facebook

13 KOMMENTIT

 1. hallis taas kerran oikeessa. Tällä menolla tää maa jumiutetaan B-sarjaan pysyvästi.

 2. Mikä ihme on niitä kerätä tänne Kait niille nyt jonkinlaiset paperit löytyy että vois passittaa irakiin Onhan niillä afganistakin tulevilla kirjastossa paperien haku Pitää perustaa muillekin En voi ymmärtää että ollaan maassa ja ei tiedetä henkilöllisyyttä

 3. Suvaisevaisto on niin huolissaan maahanmuuttajista, joiden joukossa on kuulemma paljon koulutettuja ihmisiä, joiden potentiaali pitäisi saada pian käyttöön. Totuus on kuitenkin se, että suurin osa on vailla minkäänlaista koulutusta ja osa luku- ja kirjoitustaidottomia jopa omalla äidinkielellään. Varsinkin musliminaiset eivät edes halua työelämään, eikä heillä myöskään ole mitään edellytyksiä työllistyä. Sosiaaliturvalla voi elää loputtomasti eikä työvoimatoimistokaan pahemmin hätyyttele. Samaan aikaan hyvin koulutetut suomalaiset nuoret lähtevät ulkomaille ja vievät osaamisensa jonkun toisen maan hyödynnettäväksi. Mitäs järkeä tässä on?

 4. Kun eduskunnassa kysyttiin paljonko nämä ”paimenet” sun muut tänne nyt tulleet maksoivat yhteiskunnalle, joku vihreiden idiootti sanoi että pitäisi puhua mieluummin hyödyistä. Mistä hyödyistä? Lasku tästä maahantulosta kasvoi älyttömän isoksi, tietyt rikostilastot ampaisi pilviin, Turussa sattui ikäviä, Helsinkiin puuhataan/puuhattiin suurmoskeijaa, työttömyystilanne ei kohentunut lainkaan jne… Tämänkaltainen lista on hemmetin pitkä, mutta kertokaa nyt joku mitä todellista hyötyä tästä pakolaisaallosta oikein oli kun mieleen ei tule yhtäkään asiaa?!

 5. Tää on niin nähty jo muissakin maissa. Juuri Tanskassa paljastui että yli 90% pakoloisista kusetti kansalaisuutensa.
  Pelkkiä sosiaalipummeja, täällä saatana hyysätään. Suomelle on maksanut nämä vuoden -15 jälkeen tulleet jo MILJARDEJA!
  Tajuaako nämä vihervassarit mikä on miljardi? Se on tuhat miljoonaa, 1000000000!
  Me olemme maksaneet vauvasta vaariin useamman satasen vuodessa, ja joko saatana vielä väittääettä meille mahtuu vielä lisää vaikka tuplasti tai triplasti!
  Valtio otti taas velkaa 3 miljardia? Se meneekin näiden parasiittien elättämiseen. Jälkipolvi maksaa sitten laskun. Siis meidän lapsemme. Varmasti kiittävät meitä.

 6. Kebab paikkoja ja partureita nousee kuin sieniä sateella. Joka pikku kylässäkin vahintään kymmenen kumppakin laijia koska valtio avustaa runsaskätisesti näitä alkuun. Verotuloja tuskin tulee mutta pimeää työtä sitäkin runsaammin. Vartiainen hytkyy ja hykertelee tyytyväisenä nähden märkää unta torkkupeiton alla, koska hänen jä kokoomuksen unelma toteutuu.

 7. Tuleehan sieltä myös näitä ’korkeakoulutettuja’ – ainakin erään tutkimuksen mukaan. Ovat näet käyneet vuosikausia koraanikoulua. Sehän pätevöittää ihan mihin vaan ammattiin – kuten kansanedustajuuskin …

 8. Tosi puhetta, se osaajien joukko on nähty hoitoalalla todella hyvin. Siellä maahanmuuttajat tekevät niinsanotusti; juosten kustusti hommat. Jos asiakkaiden hoito olisi heidän varassa, ihmiset jäisivät ilman kohtuullista hoitoa.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.