Rakennusliiton varapääjohtaja: ”Karkotuksen estävä kynällä sepitetty työsuhde on monin verroin vaivattomampi hankkia, kuin viranomaiset vakuuttava parisuhde.”

Rakennusliiton varapääjohtaja Kyösti ”kössi” Suokas haukkuu blogissaan pystyyn reilut sata kansanedustajaa, etunenässä vasemmistoliiton Anna Kontulan, näiden yrityksestä poistaa työlupamenettelyn saatavuusharkinta. Kirjoituksessaan Suokas puhuu varsin radikaalisti epäilyksistään muunmuassa kansanedustajien motiiveista pykälästä luopumiselle.

-”Lakiesityksen allekirjoittaneilla kansanedustajilla on erilaisia motiiveja. Osalla se lienee heltymätön into edistää rikkaiden asiaa. Mikä upeampaa, kuin pysyvä työvoiman ylitarjontaan ja palkkojen polkemiseen perustuva työvoimakustannuksia alentava automaatti. Osa ehkä haluaa auttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saavia pakolaisia pysymään Suomessa. Karkotuksen estävä kynällä sepitetty työsuhde on monin verroin vaivattomampi hankkia, kuin viranomaiset vakuuttava parisuhde.”

Erityisesti Suokas näkisi rakennusalan kärsivän saatavuusharkinnasta luopumisesta sillä hänen näkemyksensä mukaan suurin osa maasta toiseen liikkuvista ”reppureista” on rakennustyöläisiä. AY-johtaja huomauttaa myöskin ettei ole koskaan nähnyt että yksikään yritys maksaisi ulkomaisille reissutyömiehille lain ja työehtosopimusten säätämät palkat. Ainakaan sovinnolla.

-”Kehitysmaiden työntekijöistä puhuttaessa tämä on enemmänkin vitsi.”

Kuten ”Kössi” blogissaan kirjoittaa, yli sata kansanedustajaa allekirjoitti tällä viikolla lakialoitteen ”jolla halutaan vapauttaa Suomen työpaikat koko maailmalle, yli seitsemälle miljardille ihmiselle.”. Vastoin ammattiyhdistysten näkemystä, lakialoitteen perusteluissa kerrotaan että ei ole näyttöä siitä, että maahanmuuttajien työllistyminen heikentäisi kantaväestön tai maassa jo olevien työllistymismahdollisuuksia. Oletus myös on, ettei muutos vaikuttasi oleellisesti suomalaiseen palkkatasoon.

Lähde: rakennuslehtirakennusliitto

 

5 thoughts on “Rakennusliiton varapääjohtaja: ”Karkotuksen estävä kynällä sepitetty työsuhde on monin verroin vaivattomampi hankkia, kuin viranomaiset vakuuttava parisuhde.”

  • 13.10.2017 at 22:04
    Permalink

    vitun freemasonit vieläkö riittää porukkaa joka ei tajua kenen pussiin pelaavat!!

    Reply
  • 13.10.2017 at 22:40
    Permalink

    Mitenkäs se nyt oikein menikään 50-luvulla? Suomalainen toimittaja (siis ei edes mikään toimittelija) haukkui, että 50% kansanedustajista ovat täysiä idiootteja. Ja kun joutui pyytämään anteeksi, ilmoitti, että anteeksi nyt vaan, mutta 50% kansanedustajista eivät olekaan täysiä idiootteja.

    Minun väitteeni on edelleenkin se, että 90% kaikista kansanedustajista eivät olekaan täysiä idiootteja,
    mutta 50%-yksikköä heistä ovat 100%:sia loisia ja loput 40%-yksikköä ovat Suomelle ja kantasuomalaisille suorastaan VIHOLLISIA.

    Eipä todellakaan näytä hyvältä Suomen ja oikeasti meidän suomalaisten kannalta! Kansantuomioistuimelle olisi todella suurta kysyntää. Minusta on ihan sama, toteutuuko kansan tai ”punakaartin” tahto. Watuiksihan tämä on jo mennyt.

    Reply
  • 13.10.2017 at 23:41
    Permalink

    Tovottavasti PS pelaa korttina oikein ja saa ensivaaleissa duunarien äänet!

    Reply
  • 14.10.2017 at 08:13
    Permalink

    Veikkaan että suunta vasemmiston ja demareiden suunnasta on taas persut seuraavissa vaaleissa. Vihreiden, vasemmiston ja demareiden tyttöjen kannataisi lyödä hyntyyt yhteen, koska niitä ei juurikaan erota enää toisistaan.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.