Soini ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin – Aiheina mm. Turkki, Iran, Pohjois-Korea ja EU:n ihmisoikeuspolitiikka

EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu Luxemburgissa 16. lokakuuta. Suomea kokouksessa edustaa ulkoministeri Timo Soini. Kokouksen aiheita ovat Turkki, Iran, Pohjois-Korea ja EU:n ihmisoikeuspolitiikka.

Ulkoministerit keskustelevat Turkin tilanteesta keskittyen erityisesti maan oikeusvaltio- ja ihmisoikeustilanteeseen sekä alueelliseen rooliin.

Lisäksi ulkoministerit käsittelevät kokouksessaan Iranin ydinohjelmasopimuksen toimeenpanotilannetta huomioiden juuri ennen neuvoston kokousta odotettavat tuoreet Yhdysvaltain hallinnon sopimusta koskevat linjaukset. Neuvostossa vahvistetaan EU:n sitoumus ydinohjelmasopimukseen.

Kokouksessa tarkastellaan myös Pohjois-Korean ajankohtaista tilannetta ja päätetään EU:n Pohjois-Koreaan suunnattujen autonomisten pakotteiden laajentamisesta. Suomi katsoo, että EU:n on osaltaan tuettava pyrkimyksiä Pohjois-Korean ydinaseohjelmaan liittyvien turvallisuuskysymysten ratkaisemiseksi.

Ulkoasiainneuvostossa käydään myös keskustelu EU:n ihmisoikeuspolitiikasta osana yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa ja EU:n toiminnasta kansainvälisillä ihmisoikeusfoorumeilla. Suomen tavoitteena on EU:n ulkopoliittisen päätöksenteon tehostaminen, ml. ihmisoikeuskysymyksissä.

Neuvostossa hyväksytään myös EU:n uusi Afganistan-strategia ja tehdään uuden, Irakin turvallisuussektorin uudistamista tukevan EUAM Iraq -siviilikriisinhallintaoperaation käynnistämispäätös.

Lähde: Ulkoministeriö

One thought on “Soini ulkoasiainneuvostoon Luxemburgiin – Aiheina mm. Turkki, Iran, Pohjois-Korea ja EU:n ihmisoikeuspolitiikka

  • 15.10.2017 at 06:30
    Permalink

    Hymistellään ja läpsitään toisia selkään ja kaikki hyvin ja sitten kostealle lounaalle. EU on suuri mätäpaise joka vain odottaa puhkaisua.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.