Espoon tulvat näkyvät avaruudesta

4

Ilmatieteen laitoksen Arktisen avaruuskeskuksen tuottamasta
satelliittikuvasta näkyy tulvan laajuus ja syvyys.

Ilmatieteen laitoksen Arktinen avaruuskeskus ohjelmoi
COSMO-SkyMed-satelliitin SAR-tutkan kuvauksen perjantaina 13.10. klo 7:31
Espoon alueelta. Avaruuskeskuksessa tuotettiin karttakuva, jossa näkyy
Espoon Kirkkojärven tulvan laajuus ja kuinka syvä vesi on tulvan alueella.​

Ilmatieteen laitoksen kehittämällä menetelmällä on mahdollista tulkita
SAR-tutkan (Synthetic Aperture Radar) kuvista tulvivat alueet. Menetelmä
sopii erityisen hyvin suomalaiseen metsäiseen maastoon.

Ilmatieteen laitoksen Arktinen avaruuskeskus toimii Sodankylässä. Keskus
vastaanottaa satelliittikuvia useista eri satelliiteista ja tuottaa
satelliittitiedoista erilaisia tuotteita muun muassa pohjoisen
pallonpuoliskon lumi-, routa- ja jäätilanteesta.

Lähde: Ilmatieteenlaitos

4 KOMMENTIT

  1. Harva sitä sen enempää miettii mutta Espoo on vanhaa merenpohjaa aivan kuten Haagankin notko. Ja jos merivesi nousee niin nämä alueet ovat Petikkoa myöten veden alla. Yksi kunnon meriveden nousu ja suuri osa khä-III:n karsinan rakennuksista on veden alla. Eikä se tarvitse muuta kuin että sataa kolmeviikkoa kuin nyt. Ruotsistakin kun tulee vettä mereen.

    Siksi asunkin paikalla joka on 130m merenpinnasta. On paljon kuivempaa eikä meillä sairastella niin paljon kuin soisissa ja kosteissa notkoissa. Ja näkee vähän kauempaa jos joskus vedenpinta uhkaa nousta. Nimittäin, ennustajani kertoi aikoinaan kolme asiaa joista kaksi on toteututunut 100%:sti. Ja ihan yllättäen ilman varoituksia. Se kolmas kuului:”…koska Hyvinkäästä tulee merenrantakaupunki…”.

    Niin että, kaikki jotka asutte Hyvinkääätä matalammalla tai etelämmässä, teinä olisin huolissani. Itse en ole enää.

  2. Onhan niitä sateita mukava katsoa avaruudesta, kun ei jalat kastu. Ilmatieteenlaitos sai vuodenvaihteessa merkittävän 1,5 miljoonan dollarin rahoituksen Yhdisyneistä Arabiemiraateista keinosateiden tutkimiseen ja sen jälkeen onkin satanut. Heti kun aurinko taivaalla pilkistää, samantien sen täyttää lentokoneet vetäen taivaan täydeltä ristiinrastiin kemikaalivanoja ja huomenna sataa taas. Hauska varmaankin katsella satelliitista miten 1,5 miljoonan primääriä vahinkoa korjatessa, aiheutetaan samalla maanviljelylle 1,5 miljardin sekundäärinen vaurio. Ja MTK:n vain ihastelee miten hienoa tutkimusta Suomessa tehdään, samalla kun maajussin pelto täyttyy tulvavedellä keinosateiden vuoksi. Ohessa linkki kun Ylen Päivi Neitiniemi haastattelee säänmuokkausyksikön päällikköä Heikki Lihavaista Ilmatieteenlaitokselta, joka on saanut Yhdistyneiden Arabiemiraattien 1,5 miljoonan dollarin rahoituksen keinotekoisten sateiden tutkimiseen:

    Ykkösaamu – Säänmuokkaus ja sen rajat, 50 min pe 27.1.2017 kohdasta 5:50 -20:00

    https://areena.yle.fi/1-3880403

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.