Jättiskandaali autoalalla, Kobe Steel lähellä konkurssia huijaamisen takia

4

Viimeaikaisten tietojen mukaa Kobe Steel on jäänyt kiinni lukuisista väärennyksistä, jotta standardit täyttyisivät.

Kobe Steel on väärentänyt metallien vahvuuslaskelmia jo kymmenen vuoden ajan, myös yhtiön tuottamissa teräsvaijereissa on käytetty heppoisampia aineita mitä dokumentit kertovat.

Kobe Steelin osia ja metalleja käyttää automerkeistä:

 1. Toyota
 2. GM
 3. Mitsubishi
 4. Ford
 5. Honda
 6. Nissan
 7. Mazda
 8. Mitsubishi
 9. Subaru
 10. Teslalle

Yhtiön metalleja käytetään myös juna- ja lentokoneteollisuudessa. Nyt yhtiöillä onkin kiire selvittää mihin osiin heikompilaatuisia osia on käytetty.

Heikompaa metallia ei ole vielä yhdistetty yhteenkään kolariin tai vaaratilanteeseen, mutta standardeja ei Kobe Steelin metalliosat täytä.

Yhtiön arvosta katastrofi on sulattanut jo 1.5 miljardia euroa ja osakekurssi on syöksynyt -42%. Yhtiön uskotaan ajautuvan konkurssiin paljastuksen takia. Kyseessä oli Japanin kolmanneksi suurin teräksen valmistaja.

4 KOMMENTIT

 1. On ollut useita Subaru Legasy 1990 lähtien. Monilla ajettu pitkälti 300 tuhatta km ja ikää reilusti yli 10v. Ei mitään mekaanisia vikoja lainkaa. Nyt viimeisin malli 2006 etujarrusylinteri jumahti kiinni n.100 tuhannessa. Huoltokin sanoi on muitakin ollut, vastaavan ikäluokan autoissa. Nythän se selvisi mistä johtuu.

 2. Mersukin palkkasi insinöörejä huonontamaan laatua.
  Suomessa valmistalojen rakenteellinen ikä on reilu 20 vuotta. Eli juuri, kun olet saanut ylihintaisen talosi maksettua, pitäisi se jo työntää kumoon pillarilla. Rakennetaan betonilaatalle ja oikein valvojan valvojien toimesta varmistetaan rakennusmuovilla, että kaikki varmasti hajoaa riittävän nopeasti. Mielellään (käytännössä aina) joku muu maksaa kuin vakuutusyhtiö.
  Sähkölaitteisiin on ohjelmoitu vika, joka automaattisesti tekee sen toimintakyvyttömäksi. jne. jne.

  Vapaa, itseään säätelevä markkinatalousyhteiskunta näes. Kliffaa vai mitä?

  Suomessa päättäjämme vielä varmistavat, että hintakartellit toimivat täällä hyvin.

 3. Tulee vielä monta Seppukua ennen kuin tämä asia on kuitattu.Kuvaa hyvin tämän päivän yritysmaailmaa kun mikää ei riitä.
  ”Ahneus on puro, alussa vähäinen, mutta sitten se kasvaa laajoihin mittoihin.” Johannes Gerhard

 4. Vaikea uskoa, että ei olisi tiedetty sisäpiireissä. Kuinkahan kauan tätä on jatkunut, sitähän ei tarina kerro.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.