Berner matkaa Moskovaan – Haastateltavana Open Innovations -foorumissa

2

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner matkustaa Moskovaan tiistaina 17. lokakuuta 2017. Matkan aikana Berner tapaa Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin ja viestintäministerin Nikolai Nikiforovin. Lisäksi Berner vierailee digitalisaatio-aiheisessa Open Innovations -foorumissa.

Liikenneministeritapaamisen asialistalla ovat liikennejärjestelmien kehittäminen ja liikenneyhteistyö Suomen ja Venäjän välillä, datatalous ja älyliikennehankkeet, liikenteen päästövähennystavoitteet sekä Koillisväylän datakaapeli.

Datakaapelista on tarkoitus keskustella myös viestintäministeri Nikiforovin tapaamisessa. Muina viestintäasioina ovat esillä datan hyödyntäminen, tietoturvallisuus ja digitalisaatio.

Matkansa aikana ministeri Berner on haastateltavana kansainvälisessä Open Innovations -foorumissa. Keskustelun aiheena ovat Suomen digitaalisaatiohankkeet, erityisesti liikenteen ja viestinnän alalla.

– Tavoitteemme Suomessa on tarjota paras mahdollinen toimintaympäristö uusien digitaalisten palveluiden ja liiketoimintamahdollisuuksien kehittymiseksi ja tehdä aktiivista kansainvälistä yhteistyötä. Tästä esimerkkinä muun muassa Suomen ja Venäjän välinen älyliikenneyhteistyö, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo.

Open Innovations on vuosittainen tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää uusia teknologioita ja innovaatiotoiminnan kansainvälistä yhteistyötä.

Lähde: Liikenne- ja viestintäministeriö

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.