Espanjan hallitus uhkailee Katalonian presidenttiä teloituksella? – Tiedottaja väistelee vastuuta sanomisistaan

2

Espanjan pääministeripuolue ”Popular Partyn” tiedottaja Pablo Casado on lohkaissut varsin arveluttavia kommentteja koskien Katalonian presidentti Carles Puigdemontia. Casadon sanojen mukaan, mikäli Puigdemont jatkaa Katalonian itsenäisyyden ajamista, saattaa tälle käydä kuten ”miehelle joka julisti itsenäisyyden 83 vuotta sitten”. Tällä Casado viittaa Katalonian entiseen presidenttiin Lluis Companys’n, jonka Espanjaa hallinnut Francisco Franco ensin vangitsi ja lopulta teloitutti.

Companys’n kuoleman muistopäivää vietettiin eilen 15.10. ja sitä juhlistettiin marssilla Montjuicin linnaan, joka Espanjan sisällissodan aikana toimi molempien osapuolten jakamien rangaistuksien täytäntöönpanopaikkana, niin vankilana kuin teloituskomppanian kotina.

Companys on nostettu myöskin nykyisen separatistiliikkeen keulakuvaksi. Mies ansaitsi itselleen marttyyrin viitan kuolemallaan, joka legendan mukaan päättyi Companyn huutoon ”Katalonian puolesta!”kunnes riviin asetettu teloitusryhmä ampui tämän hengiltä.

Laajalle levinnyt raivo Casadon uhkaukseksi tulkitusta kommentoinnista on saanut miehen perääntymään korskeista puheistaan. Omien sanojensa mukaan hän ei tarkoittanut viitata Companys’n teloittamiseen, vaan tämän vangitsemiseen itsenäisyyspyrkimystensä vuoksi.

Lähde: Telegraph

2 KOMMENTIT

 1. Katalonia tulee itsenäistymään ja erkaantumaan Espanjasta. Heillä on siihen taloudellinen mahdolisuus eivätkä he halua elättää Espanjan kuningasta. Muutenkin koko maa on korruptoitunut joten ymmärrän hyvin että siitä halutaan eroon.

 2. EU ja sen nukkejohtajat näyttävät todellisen karvansa.

  Demokratian puolesta – kunhan teet mitä sanotaan etkä äänestä väärin

  Ihmisoikeuksien puolesta – kunhan et valita omiesi puutteesta

  Sananvapauden puolesta – kunhan et puhu mitään semmoista mitä sinun ei haluta puhuvan

  Tasa-arvon puolesta – kunhan et valita kun omasi tuhotaan koska olet vähemmän arvokas kuin muut etniset ryhmät ja sukupuolet

  Rauhan puolesta – paitsi silloin kun joku ei tee niinkuin imperiumi tahtoo

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.