Poliisi lopettanut Kiteellä auton kolhaisemien karhujen etsinnät – ”Karhujen vakavasta loukkaantumisesta ei ole saatu merkkejä.”

0

Auton kanssa törmänneiden karhujen etsinnät on lopetettu Kiteellä.

Sunnuntaina 16.10.2017 jäi Kiteellä Repola-Rannantiellä karhuemo pentueineen ajoneuvon töytäisemäksi. Suurriistavirka-apu on jäljestänyt karhuja maanantaina usean kilometrin matkalla ja tehtyjen havaintojen mukaan emokarhu liikkuu edelleen yhdessä kolmen pennun kanssa ja jälkien perusteella eläimet ovat pystyvät liikkumaan normaalisti. Karhuista ei ole saatu näköhavaintoja. Karhujen vakavasta loukkaantumisesta ei ole saatu merkkejä.

Karhujen jäljestys lopetettiin maanantaina. Riistanhoitoyhdistyksen yhdyshenkilön mukaan karhut voivat edelleen oleskella Kiteellä Rokkalassa Repola-Rannantien ja Tivolinportin välisellä alueella ennen talviunille menemistä.

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.