Tyyntä ”myrskyn” edellä – Lapissa odotetaan hurjia lumimyräköitä aamupäivään mennessä

0

Ilmatieteen laitoksen sunnuntaina 15.10. tekemän ennusteen mukaan ajokeli voi muuttua erittäin huonoksi runsaan ja märän lumisateen vuoksi Keski- ja Pohjois-Lapissa maanantai-aamupäivästä alkaen.

Voimakas matalapaine liikkuu Lapin ylitse itään maanantain aikana. Matalan keskus etenee melkein napapiiriä myöden. Sen pohjoispuolella on odotettavissa lumipyryä ja itätuulta. Eteläpuolella taas tulee vesisadetta, jonka jälkeen länsiluoteesta tulee kuivaa ja puuskaista tuulta. Voimakkaat puuskat rajoittuvat matalapaineen eteläpuolelle. Puuskien ennustetaan olevan voimakkaimmillaan 20 metriä sekunnissa tuulelle herkillä alueilla.

Kelikameroiden mukaan sää on vielä varsin vaarattoman näköinen. Lämpätila on +1 ja +5 celsiusasteen välillä, pientä tihkua on ilmoilla ja tiet ovat kosteat mutta lunta ei vielä ole näkyvissä. Sään edistymistä alueella voi seurata täällä.

Lähde: Ilmatieteen laitos

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.