Helsingin kaupunki vuokrasi anarkisteille omakotitalon pilkkahintaan – Yksityishenkilö järjestää häätöpartiota

10

Vuoden 2016 joulukuussa anarkistiporukka valtasi talon Helsingin Malminkartanossa. Tapauksen saaman julkisuuden ja alueen asukkaiden valitusten myötä talonvaltausasiaan tartuttiin kaupungin toimesta, mutta ei aivan toivotulla tavalla. Talonvaltaajia edustava yhdistys, Maailmanparannus yhdistys lopunaikojen entiset nuoret ry ja Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus nimittäin solmivat talosta vuokrasopimuksen alkaen viime toukokuusta.

Alueen asukkaiden osalta tilanne oli ja on yhä, ei toivottu. Anarkistit saivat 160 neliöisen talon vuokralle pilkkahintaan, sillä vuokra talossa on vain 438 euroa kuukaudessa. Summa sisältää sähkö- vesi- ja lämmityskustannukset. Vuokra on anarkistiporukalta kuitenkin jäänyt maksamatta koko viisi kuukautta kestäneen vuokrasopimuksen ajalta. Helsingin kaupungin nuorisoasiaintoimen kumppanuuspäällikkö Markku Toivonen kertoo, vastoin kaupungin yleisiä toimintatapoja, toivoneensa etteivät vuokrarästit mene perintään. Vuokralaiset taas ovat toivoneet vuokravelan kohtuullistamista.

Elämäntyyli talossa ei ole alueen asukkaiden kannalta kovinkaan edullinen, sillä valituksia on tullut muunmuassa metelöinnistä. Toivonen suhtautuu ongelmiin vähättelevästi toteamalla muunmuassa ”Jos keikkoja on, siellä varmaan sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mutta olemme ohjeistaneet, että niiden on loputtava ajallaan.”. Iltasanommien artikkelista saa sellaisen kuvan ettei kaupungilla ole aikomustakaan tehdä asialle mitään.

Kansalaisaktivisti järjestää häätöpartiota

Facebookiin on ilmestynyt tapahtuma ”Anarkistien häätö anarkistitalosta” jonka järjestäjä Jussi Poikonen saatiin Nykysuomen haastateltavaksi.

Kysyttäessä ”Mikä sai sinut lähtemään anarkistien häätöprojektiin”, vastaus oli varsin perusteellinen.

-”Tänään ilta-sanomat uutisoi että Helsingin kaupunki antaa anarkistien ylläpitää kiinteistöä 438 euron kuukausivuokraa vastaan. Kiinteistö on pinta-alataan 168 neliötä. tähän 438 euron maksuun sisältyy kiinteistön vesi, lämmitys, vuokra ja sähkö. Tuo nimellinen summa riittää hädin tuskin lämmityskulujen kattamiseen. Tästä huolimatta täällä anarkistien kyynpesässä on nyt 5 kuukauden vuokrat rästissä. Lähialueella on asuintaloja, päiväkoti ja ala-aste. Asukkaiden mukaan alueella käytetään avoimesti huumausaineita ja alkoholia. Mielestäni tällainen laiton toiminta on saatava loppumaan.”

Tämän lisäksi Poikonen huomauttaa että mikäli itse jättäisi esimerkiksi yhtiövastikkeet maksamatta, asuminen loppuisi hyvin lyhyeen. Erityisesti Poikonen osoittaa huoltaan päiväkodin ja ala-asteen lähettyvillä tapahtuvasta kovienkin päihteiden käytöstä. Mies korostaa ettei tempauksen taustalla ole mtään ryhmää tai yhdistystä, vaan hän järjestää häätöporukkaa paikalle yksityishenkilönä. Keinoja Poikonen ei omien sanojensa mukaan kaihda, vaan ”anarkistit tarvittaessa vaikka kannetaan pihalle, yksi kerrallaan.”.

-”Hakekoot turvapaikkaa vaikka vastaanottokeskuksista kun lähtee talo alta. Helsingissä ja uudellamaalla on paljon asunnottomia ja syrjäytyneitä, miksi tällainen kiinteistö ei sopisi heidän majoittamiseen?”

Hänen mielipidettään siitä, mikä on kaupungin motiivi talon vuokraamiseen ei tarvitse pitkään perätä, vaan mielipide on selvä.

-”Helsingin kaupunginvaltuusto on pitkälle vihervasemmistolaista, kuten myös viranhaltijat. Valitettavasti he tukevat toimintaa jossa aivan tavalliset ihmiset unohdetaan ja annetaan kaikkien tällaisten takkutukkien vallata taloja ja majoittua niihin. Edes nimellisen vuokran maksamatta jättäminen ei tämän vihervassarikulttuurin takia anna oikeutta heitä häätää.”

Lähde: Facebook IS

10 KOMMENTIT

 1. Hei en mä nyt jaksa heittää sulle vuokramassia kun on kato douppii vedettävänä hei tiäksä

 2. Kertoo kovaa ja selkeää kieltä siitä minkälainen marxilainen persereikä ja kaatopaikka koko Helsinki ja pääkaupunkiseutu kohta on.

  Suosittelen lämpimästi kaikille sivistyneille ihmisille pois muuttoa jos työ sallii. Tai sitten painostusta työnantajalle siirtää yritys pois ripulilammikosta.

 3. Eikö Nykysuomi olisi voinut antaa miehen tehdä hommansa valmiiksi ennen kuin luodaan asialle huomiota?
  Nyt sinne lähetetään polpo suojelemaan vandaalimurukultia.

 4. Mitä epäryhdikkäämpi vasemmistoanarkistivätysjoukko, sen parempaa on sen harjoittama väkivaltakin. kakislla moraalisäännöillä mennään. Pohjoinen vastarintaliike on kaaaaamea uhka ja moraalinen pahennus pankeillekin. Jos olisin itse PVL:n riveissä ( en ole ), vetäytyisin ns maan alle ja tekisin uuden strategian ala Törni.

 5. Onneksi ei tarvitse asua tuolla idiottien pesäkkeessä nimeltä Helsinki, aikoinaan Halonen tuon kaiken aloitti ja loppua ei näy, onnea teille.

 6. Helsinki on yhtä slummia 10 vuoden sisällä. Sinne kerääntyy kaikki epämääräinen aines jota ei työnteko kiinnosta, loisiminen kylläkin. Vapaavuoren unelma toteutuu ja saa olla kukkona tunkiolla.

 7. Näiden takku-tukkien oman elämän hallinta on täysin hukassa. Ne ovat koko elämänsä tehneet vääriä päätöksiä ja nyt kun eivät kestä tekojensa seurauksia, turruttavat mielensä. Heillä ei ole tulevaisuutta, ei yhteisöllsiyyttä ja maailmankatsomuskin jota ne edustivat, on romahtanut kokonaan. Siksi vaihtoehtoina ovat itsemurha tai päihteiden kättö yhdistettynä julkiseen riehumiseen. Ne ovat yhteiskunnan pohjasakkaa.

  Säälin heidän vanhempiaan jotka odottivat lapsistaan paljon. Ehkä vanhempien oma maailmankatsomus tai sitten vapaa kasvatus loi niistä sellaisia kuin ne nyt ovat. Usein maailma romahtaa lapsilla vanhempien myötä. Eikä ole tavatonta että kantakuppiloissa istutaan jo kolmannessa polvessa. Se on se ainoa maailma missä pärjätään. Ja se ah niin rakas keppanatuoppi yhdessä keskushermostoon vaikuttavien aineiden kanssa, antaa sen pakopaikan todellisuudesta. Joka on liian kova paikka eläää.

  Ja päivästä toiseen odotetaan vain omaa kuolemaa.

 8. Koska takkutukat eivät tunnu kantavan vastuuta omasta toiminnastaan ja ovat valmiita brutaaliinkin väkivaltaan tarvittaessa, kannatan periaatetta fight fire with fire! Ehkä se herättää osan poliitikoista.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.