Helsingissä epäilyksiä kaupungin asfalttiurakoista – Satojentuhansien urakat selvitykseen

0

Helsingin kaupunki on aloittanut sisäisen tarkastuksen koskien kaupungin asfalttiurakoita, joiden kilpailutuksessa, hinnoittelussa ja laskutuksessa epäillään olevan mittavia epäselvyyksiä.

Helsingin sanomien mukaan toiminnassa epäillään olevan vuosia jatkuneita hämäryyksiä. Asfalttiurakat kuuluvat kaupungin rakentamispalvelu Staran toimialaan ja ne ovat Staran suurimpia vuosittaisia kilpailutuksia. Asfalttiurakoiden yhteisarvo vuosittain on noin viisi miljoonaa euroa.

”Hesarin” mukaan Starassa on mennyt vuosittain läpi laskutuksia, joissa näyttää olevan muunmuassa ylihintaisia tuotteita ja runsasri epäselviä tuntitöitä. Selvitystä on tehty vasta muutama viikko, mutta jo nyt on löytynyt satojentuhansien eurojen edestä perusteellisempaa selvitystä vaativia, hämärältä vaikuttavia tapauksia. Selvitys jatkuu ainakin tömän syksyn yli.

Lähde: HU

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.