Lanun aukion ”rasistiseksi” leimattu puukotus siirtyy syyteharkintaan

0

Nykysuomi kirjoitti syyskuun alussa poliisin vahvistaneen Lahdessa, Lanun aukiolla tapahtuneen puukotuksen taustalla olleen rasistisen motiivin. Kuitenkin poliisi jätti silloin, kuten myöskin tämän päiväisessä tiedotteessaan, mainitsematta tekijän rikollisen taustan ja keskittyi teon motiiviin joka, kuten sanottua, tulkittiin rasistiseksi.

Tänään poliisi on ilmoittanut saaneensa valmiiksi tapauksen esitutkinnan ja jutun siirtyvän syyteharkintaan.

Poliisin tämänpäiväinen tiedote kokonaisuudessaan löytyy heti mainoksen jälkeen.

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Lahdessa Lanun aukiolla 3. elokuuta tapahtuneen tapon yrityksen esitutkinnan, ja juttu siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan.

Tapon yritykseen johtaneet tapahtumat alkoivat yöllä aukion laidan ravintolassa, jossa kaksi lahtelaismiestä oli huudellut rasistisia kommentteja kahdelle ulkomaalaisen näköiselle miehelle. Joukko siirtyi ulos kadulle, jossa huutelu jatkui ja yltyi käsirysyksi. Toinen lahtelaisista yritti laukaista useita kertoja hallussaan ollutta käsiasetta, mutta ase ei toiminut. Lopuksi hän löi teräaseella toista vastapuolta. Uhri sai hengenvaaralliset vammat.

Teon jälkeen päätekijä pakeni paikalta, mutta poliisi sai hänet nopeasti kiinni. Tekoväline oli piilotettu maahan, mutta poliisi löysi sen.

Tapon yrityksestä ovat olleet vangittuina 1995 syntynyt lahtelaismies ja 1988 syntynyt lahtelaismies. Jälkimmäisen rooli oli tapahtumaketjussa niin merkittävä, että häntäkin on syytä epäillä todennäköisin syin tapon yrityksestä. Juttuun liittyy kolmas tekijä, jota on kuulusteltu epäiltynä pahoinpitelyyn ja ampuma-aserikokseen, koska hän on käyttänyt ilman lupaa luvanvaraista kaasua yleisellä paikalla samassa nujakointitilanteessa.

Myös vastapuoli on kuulusteltu epäiltyinä pahoinpitelystä, koska miehet osallistuivat tapon yritystä edeltäneeseen nujakkaan. Rasistisen huutelun vuoksi juttua on tutkittu viharikoksena. Ulkomaalaistaustaiset miehet ovat asuneet Suomessa pitkään eivätkä ole turvapaikanhakijoita.

Lähde: Poliisi

 

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.