Nordea sulki Vastarintaliikkeen tilin Ruotsissa – ”Emme halua asiakkaita, jotka eivät vastaa eettisiä periaatteitamme”

5

Suomessakin toimiva finanssikonserni Nordea on sulkenut Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Ruotsin haaran tilin pankissaan. Nordea ei pankkisalaisuuteen vedoten kerro muuta kuin mitä otsikossa on syyksi ilmoitettu, mutta tapaus ei ole lähimainkaan ensimmäinen laatuaan. Myöskin Norrbärke Sparbank, Swedbanken ja Paypal ovat kieltäneet liikkeen tilit palveluistaan.

Myöskin Suomessa on kotimainen OP on katkonut liikesuhteensa Vastarintaliikkeeseen. Viime vuonna YLE kertoi OP:n välittävän liikkeen maksuja kotimaassa mutta asian tultua julkisuuteen, se lopetti palveluiden tarjoamisen.

-”Pankki ei tietystikään voi kertoa kuka on sen asiakas ja kuka ei. On selvää, ettemme halua olla liikesuhteessa sellaisten tahojen kanssa, joiden toiminta on rikollista tai ristiriidassa arvojemme kanssa”- Suomen Nordeasta kerrotaan STT:lle.

Tästäkin huolimatta yllämainitun kaltaisia tietoja päätyy julkisuuteen joten pankkisalaisuuden pyhyydestä voidaan olla montaakin mieltä.

Lähde: Demokraatti

5 KOMMENTIT

  1. Pankkien mielivallalla ei ole rajaa. Pankkitilin sulkeminen tulee pitkällä aikavälillä kääntymään Nordeaa vastaan. Eli jos minä olen samaa mieltä asioista Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen kanssa Nordea voi periaatteessa sulkea myös yksityishenkilön pankkitilin. Kun ihmisellä on ”väärä” mielipide Nordean mielestä se riittää että voi sulkea pankkitilin. Paha pankki.

  2. Rikollinen pankki puhuu eettisistä arvoista. Ei kuitenkaan ongelmia kierrättää miljardikaupalla verorahoja tai laittaa koiria hakemaan reaaliomaisuus ihmisiltä jotka eivät saa maksettua mielikuvituskorkoja takaisin mielikuvitusrahasta jonka pankki on luonut velanottohetkellä mielivaltaisesti.

  3. Ei kai kukaan suomalainen pidä rahojaan Nordeassa tai Danske Bankissa? Nämä pankithan ovat ryvetyneet Panaman papereissa ja monissa veroparatiisi paljastuksissa. Ja kaiken lisäksi, ne eivät maksa verojaan Suomeen kun ovat ulkomaalaisessa oistuksessa. Miksi siis suomalaiset tukisiat Ruotsia tai Tanskaa?

    Verottaja ottaa aina osuutensa tavalla tai toisella. Jos se ei saa sitä pankeilta veroina niin se korottaa henkilökohtaista veroprosenttia. Kun tämän ymmärtää, voi Suomalaiselle pankille maksaa pari euroa kuukaudessa enemmän tilienhoidosta, ja vaihtehtoisesti saada yhden prosenttiyksikön pienemmän veroprosentin.

    Oma napa ja ahneus ajaa tällaisiin tekoihin, kuten ulkomaalaisten pankkien asiakkaaksi. Ja aivan sama on myös teleoperaattorien valinnassa sekä internet yhteyksien tarjoajan valinnassa.

  4. Pankilla on vain yksi periaate. Luoda velkaa tyhjästä ja tarjota pitkä velkavankeus.

    (mitä on pankkiryöstö pankin perustamiseen verrattuna)

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.