Poliisi tiedotti Rauman lyseon teräasetapauksesta: Epäillyt kiinni, kuulustelut aloitettu

0

Poliisi on aloittanut Rauman Lyseon tapahtumista esitutkinnan. Alustavien tietojen perusteella tutkittavina rikoksina ovat laiton uhkaus, julkisrauhan rikkominen sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito. Poliisin kiinni ottamien henkilöiden epäillään olleen luvatta koulussa ja lisäksi heillä epäillään olleen hallussa teräaseen, joka on aiheuttanut koulussa uhkaavan tilanteen.

Poliisi sai Lyseon käytävällä liikkuvista miehistä ilmoituksen 17.10.2017 kello 10 aikaan. Ilmoitukseen sisältyi tieto myös teräaseesta. Tilanne koettiin koulussa uhkaavana, minkä johdosta oppilaat pysyivät luokissa ja luokkien ovet olivat lukittuina. Tapauksesta tulleen ilmoituksen ja siihen liittyneen uhkaepäilyn vuoksi poliisi varautui tehtävään usealla poliisipartiolla. Epäillyt ehtivät poistua koululta, mutta poliisi tavoitti heidät ja heidät otettiin kiinni. Tapahtuneesta ei aiheutunut konkreettista vaaratilannetta kenellekään.

Kuulustelut tapahtuman selvittämiseksi on aloitettu, mutta kuulustelujen sisällöstä tai tapahtumien motiivista ei ole tässä vaiheessa tarkempaa kerrottavaa.

Lähde: Poliisi

Katso myös:

Veitsimies liikkui Rauman lyseon käytävillä – Oppilaat suljettiin luokkiin

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.