MI5:n johtaja Andrew Paker: ”Terrorismin uhka Britanniassa on ennennäkemättömällä tasolla”

2

Brittiläisen tiedusteluviranomaisen MI5:n johtaja Andrew Parker on äärimmäisen huolestunut terrorismin määrällisestä kehityksestä niin Britanniassa kuin koko Euroopassa. Hänen mukaansa tiedustelupalvelu toimii ennennäkemättömällä taajuudella ja on saanut nähdä terroristisen toiminnan lisääntyneen massiivisesti jo pelkästään tämän vuoden aikana.

-”Tällä hetkellä ”Live”operaatioita on ollut jo pitkäli yli 500 ja niihin on liittynyt yli 3000 ihmistä joidenka tiedämme osallistuneen extremistiseen toimintaan.”

MI5:n näkemyksen mukaan, huoli ei ole vain tällä hetkellä seurattavina olevista yksilöistä vaan myöskin Syyriasta palaava ääriaines huolettaa Parkeria.

-”Syyriasta ja Irakista palaavien lisäksi meillä on aiemmin seurantaan päätyneiden lista joka kattaa 20 000 henkilöä. Tämän kaiken lisäksi on varmasti olemassa sellaisia terroristisoluja, joidenka olemassaolosta me emme vielä edes tiedä.”

Parker korosti Eurooppalaisen yhteistyön merkitystä ja kertoi 30 maan turvallisuus- ja tiedusteluviranomaiset kattavan ”Counter Terrorism Groupin” olemassaolosta. CTG on esimerkki siitä, ettei MI5 ainoastaan seiso kumppaneidensa rinnalla, vaan toimii näiden kanssa aktiivisesti terrori-uhkien poistamiseksi.

Terrorismi aiheuttaa massiivisen uhan lisäksi valtavan haasteen viranomaisille- Eikä sen uhan loppua ole näkyvissä.

Lähde: Skynews

 

2 KOMMENTIT

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.