Täysi-ikäisistä suomalaisista kahdeksalla prosentilla maksuhäiriömerkintä – Eniten Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla

1

Vaikkakin Suomen Asiakastieto oy:n rekisteriin päätyneiden maksuhäiriömerkinnän omaavien määrä on vakiintunut 374 200 henkilöön, on maksuhäiriömerkintöjen kappalemäärä lisääntynyt 16% vuoden takaisesta. Suomen Asiakastieto Oy:n liiketoimintajohtaja Jouni Muhonen vieraili Huomenta Suomi-ohjelmassa ja kertoi karut luvut kansalle.

-”Tyypillisin tapaus on sellainen, että henkilö jättää velan maksamatta, saa muutaman kirjeen ja velkoja vie asian oikeuteen ja seurauksena on maksuhäiriömerkintä.

Muhonen mainitsee haastattelussa että jopa kahdeksalla prosentilla täysi-ikäisistä suomalaisista on maksuhäiriömerkintä mutta torppaa samalla pikavippien takavuosina vankistuneen merkityksen maksuhäiriöiden aiheuttajana.

-”Pikavipeistä puhutaan paljon, mutta ne ovat vain pieni osa kokonaisuutta. Suurin osa tapauksista on sellaisia, että henkiö on velkaantunut useaan eri suuntaan.”

Maksuhäiriömerkintöjen määrässä on mittavia alueellisia eroja. Eniten maksuhäiriömerkintöjä löytyy Päijät-Hämeessä asuvilta missä 9,3 prosentilla on merkintä, toiseksi eniten niitä on Uusimaalaisilla jossa luku on 8,8%. Pienin luku löytyy Ahvenanmaalta, missä vain 4,7% on maksuhäiriömerkintä.

Lähde: MTV

1 KOMMENTTI

  1. Kun lukee käräjäoikeuden vuosikertomuksia niin voi huomata että tuomioiden määrä taousrikoksissa on kasvanut sellaista 25-30% luokkaa vuositasolla, viimeisten neljän vuoden aikana. Se tarkoittaa että niiden määrä on yli kaksinkertaistunut, joka puolestaan kertoo Suomalaisen yhteiskunnan tilasta.

    Eikä ole ihme jos rahat ovat loppu kun pitää hankkia 400-700€ kännykkä, vaikka 25€ kännykällä pystyy puhumaan laadukkaamin ja pidempään. Suurin osa maksuhäiriöistä tulee hmisen omista haluista ja ahneudesta. Halutaan kaikkea mitä markkinoijat tuputtavat. Värillisä kuvia ja vilkkuvia valoja, ja kaikkea myydään.

    Ihmisten aivpt yliviritetään vaihtuvilla kuvilla televisiossa sekä jatkuvilla mainoslööpeillä joissa puhetta on nopeutettu sen verran että sitä ei heti huomaa. Mutta juuri sen verran että se pitää aivot ylivirittynessä tilassa. Siksi jokaisen ihmisen pitäisi pistää kaikki dopamiini tuotantoon vaikuttavat järjestelmät ja laitteet kiinni, ja viettää yksi päivä viikosta täydessä hiljaisuudesssa. Mikä on sikäli mahdotonta että jos asuu kaupungissa niin muiden ihmisten langattomat verkot vaikuttavat aivoihin koko ajan. Edessä on siis huoneiston tapetoiminen saunan alumiinifoliolla, jonka päälle voi laittaa tapetin. Tai sen voi maalata.

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.