Vihreiden Keränen näkee ongelman joka saattaisi tavalliselta tallaajalta jäädä huomaamatta

8

Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtaja Miikka Keränen on nähnyt vuosia pyörineissä Stockmannin ”Hullut päivät”-kampanjoissa ongelman joka saattaisi helposti jäädä huomaamatta. Hänen mukaansa kampanja nimittäin vähättelee mielenterveysongelmia. Yritykselle osoittamassaan avoimessa kirjeessä Keränen toteaa muunmuassa seuraavaa:

-”Mielestäni vaikutusvaltaisella, tunnetulla ja näkyvällä yrityksellä on kannettava vastuuta käyttämänsä retoriikan vaikutuksista. Hulluista puhuminen vähättelee mielenterveysongelmia ja leimaa ongelmien kanssa eläviä, ja siksi Hullut Päivät on lopetettava.”

Omalla internet-sivullaan Keränen kuvailee itseään seuraavasti:

”Vuonna 1991 syntynyt rovaniemeläinen paikallisvaikuttaja, feministi ja kestävään kehitykseen erikoistunut generalisti. Tavoitteenani on tehdä maailmasta vihreä, vapaa ja vastuullinen. Etsin ja esitän ratkaisuja arjen ja maailman haasteisiin.”

Puheenvuoron blogissaan julkaistussa avoimessa kirjeessä Keränen nostaa esille yrityksen vastuun käyttämästään retoriikasta ja jatkaa Stockmannin kampanjan voimakasta arvostelua.

-”Mielestäni voitte uudelleen brändätä alennusmyyntinne niin, että sen nimi ei ole osana diskurssia ja retoriikkaa, jossa mielenterveysongelmia vähätellään ja niistä tehdään viihdettä. Vastuullinen yritys ottaa huomioon kaiken toimintansa kaikki vaikutukset, ja mielestäni mielenterveysongelmilla naureskelu ei kuulu 2010-luvun yrityskuvaan.”

-”Käytämme nykyisin liian usein sanoja ja ilmauksia, joissa mielenterveysongelmia vähätellään tai niistä kärsiviä leimataan. Hulluksi haukkuminen lienee yksi räikeimmistä.”

Tänään Keränen on lisännyt kirjoituksensa loppuun anteeksipyynnön mielenterveysongelmaisille ja muille, joidenka mielen kirje pahoitti.

-”Pyydän anteeksi, että tekstini ja siitä julkaistu tiedote ovat aiheuttaneet mielipahaa. Tarkoitukseni ei ollut tietenkään leimata mielenterveyskuntoutujia ”hulluiksi” – vaan päinvastoin. Jatkossa lupaan pohtia sanavalintojani ja tekstini rakennetta tarkemmin, etenkin jos puhun herkästä aiheesta.

Lähde: miikkakeranen.fiPuheenvuoro

8 KOMMENTIT

 1. Älähtikö koira kun kalikka kalahti? Tunsiko Miika piston sisimmässään?

  Vanha budhalainen sananalsku sanoo:”Se mitä eniten itsessämme vihaamme, se meitä eniten muissa ärsyttää”.

  • Kyllä. Projisointi, eli mitä emme halua itsessämme nähdä, nähdään muissa Antirasistit ja tasa-arvotaistelijat ehkä ilmiselvin esimerkki tästä keihttymättömän psyyken ilmiöstä.

 2. Tyypillinen cuck, jonka tunnistaa mieheksi ainoastaan genitaaleista. Kaikki tuo suuri elämänviisaus on suoraan cia:n oppikirjasta misinfoa feministeille.

  • Poliitikkojen, huijareiden ja koijareiden silmänkääntötemppuja, harhautuksia ja huijauksia joilla peitellään isot rahan ja vallan anastukset.
   Vai onko Stocmannissa asiakkaina niin paljon muslimeja että nimi ”Hullut päivät” on otettava kirjaimellisesti, eliittimmehän on kertonut että muslimien mielenterveysongelmia aiheuttava islam ei ole yksittäistapaus…
   Onko islam lisättävä mielenterveystautien tautiluokitukseen vaarallisena tartuntatautina joka on pyrittävä poistamaan kuten hengenvaarallinen rutto?

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.